Lounais-Häme

Brasilia ja Sveitsi lunastivat jatkopaikat

Moskova
27.06.2018, 23:46

Urheilu-uutiset

Brasilia nostettiin ennen jalkapallon MM-kisojen alkua monissa arvioissa suurimmaksi voittajasuosikiksi, ja mestaruusunelma on yhä elossa.
Brasilia kaatoi E-lohkon päätöskierroksella Serbian ilman ongelmia 2-0. Voitto ja Sveitsin jääminen Costa Ricaa vastaan 2-2-tasapeliin tiesivät sitä, että Brasilia jyräsi lohkon ykköseksi.
Brasilia keräsi yhteensä seitsemän pistettä ja kohtaa neljännesvälierissä Meksikon, joka oli oman lohkonsa toinen. Tasatuloksesta huolimatta Sveitsi ylsi lohkon toiseksi ja kohtaa neljännesvälierissä Ruotsin.
Sveitsi keräsi viisi, Serbia kolme ja Costa Rica yhden pisteen.
Brasilia pelasi Moskovassa tasapainoisesti ja ansaitsi Serbia-voittonsa. Joukkue siirtyi 36. minuutilla johtoon, kun pitkä pystysyöttö vapautti Paulinhon. Hän kiitti ja nosti pallon Serbian maalivahdin Vladimir Stojkovicin yli verkon perukoille.
Toisella puoliajalla Thiago Silva pukkasi loppunumerot kulmapotkutilanteesta. Brasilia ja Meksiko iskevät yhteen maanantaina Samarassa. Sveitsi ja Ruotsi pelaavat tiistaina Pietarissa.

Pallo maalivahdin päästä verkkoon

Sveitsi ja Costa Rica tarjosivat Nizhni Novgorodissa neljän osuman näytöksen, jossa maalinteon aloitti Sveitsin Blerim Dzemaili. Hän tälläsi pallon maalin läheltä voimalla verkon perukoille, kun ottelua oli takana 31 minuuttia.
Costa Rica nousi kuitenkin kahdesti tasoihin. Ensin asialla oli 56. minuutilla Kendall Waston, joka puski kulmapotkutilanteessa 1-1-lukemat.
Josip Drmic vei Sveitsin ottelun lopussa johtoon, mutta Costa Rica ei luovuttanut.
Kolmannella lisäaikaminuutilla joukkue sai rangaistuspotkun, jota Bryan Ruiz asettui laukomaan. Hänen kutinsa osui ylärimaan, josta pallo kimposi maalivahti Yann Sommerin pään kautta verkon perukoille. Osuma merkittiin Sommerin omaksi maaliksi.
Sveitsille pudotuspelipaikka on toinen peräkkäinen. Neljä vuotta sitten maa jäi neljännesvälieriin. Brasilia ylsi neljä vuotta sitten kotikisoissaan pronssipeliin, jonka se hävisi.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti