Lounais-Häme

Brasilia jäi tasapeliin Sveitsiä vastaan

Rostov
17.06.2018, 23:02

Urheilu-uutiset

Viisinkertaisen jalkapalloilun maailmanmestarin Brasilian MM-lopputurnaus alkoi 1-1-tasapelillä Sveitsiä vastaan E-lohkossa Rostovissa. Sveitsillä oli ottelussa vain yksi huippupaikka, mutta Steven Zuberin puskumaali kulmapotkusta riitti tasapeliin yhtä MM-suosikkia vastaan. Brasilian ainoan maalin laukoi Philippe Coutinho.
Sveitsi jätti korkealta prässäämisen suosiolla väliin, mutta pyrki tukkimaan keskikentän sitäkin tarkemmin. Ensimmäiset kymmenen minuuttia Brasilia oli ihmeissään, mutta sen jälkeen ote siirtyi brasilialaisille, jotka vyöryivät kerta kerran jälkeen vasemmalta laidalta ylös. 10. minuutilla Brasilia tuli vasemmalta rangaistusalueen sisään ja Paulinho pääsi laukomaan aivan lähietäisyydeltä, mutta hiukan epäonnistuneen kosketuksen jälkeen pallo kieri Svetisin maalivahdin Yann Sommerin sormenpäiden kautta niukasti ohi.
Kymmenen minuuttia myöhemmin Sommer ei enää voinut mitään. Sveitsin purkupallo päätyi suoraan Philippe Coutinholle, joka laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta kierteisen pallon oikean tolpan kautta maaliin ja vei Brasilian 1-0-johtoon.
Maalin jälkeen Brasilia hallitsi palloa ja peliä. Sveitsi ei päässyt pallon saatuaan millään Brasilian muodostelman sisään. Ensimmäisen puoliajan lisäajalla Brasilian toinen maali oli lähellä, kun Thiago Silva puski kulmapotkusta niukasti yli.

Tukku huippupaikkoja

Viisinkertaisen maailmanmestarin Brasilian neljän vuoden takaiset MM-kisat päättyivät traumaattiseen 1-7-tappioon välierissä Saksalle. Sen jälkeen Brasilia on uudistanut miehistönsä päävalmentaja Titen johdolla niin perusteellisesti, että vain kuudelle pelaajalla on aiempaa MM-lopputurnauskokemusta.
Joukkueen heikkous on kuitenkin vanha tuttu, huoleton puolustaminen erikoistilanteissa. Sveitsin ensimmäinen kulmapotku 50. minuutilla tuotti tasoituksen, kun Xherdan Shaqirin kulmapotku kaartoi suoraan Steven Zuberille, joka kiitti Mirandan löysästä vartioinnista ja puski helposti 1-1.
Nelisen kuukautta jalkavamman takia sivussa ollut Neymar oli Brasilian avauskokoonpanossa vasemmalla laidalla, mutta sai tiukan vastuksen Sveitsin Valon Behramista. Neymaria rikottiin lukuisia kertoja, kolme kertaa keltaisen kortin arvoisesti. 70. minuutilla Neymar tarjoili puolenvaihdolla paikan Coutinholle, joka laukoi jälleen vasemmalta kohti oikeaa takanurkkaa, mutta tällä kertaa ohi.
Viime minuuteilla Brasilialla oli tukku huippupaikkoja tehdä ratkaisumaali.
88. minuutilla Neymar pääsi puskemaan keskeltä Willianin keskityksestä, mutta yritys suuntautui suoraan maalivahti Sommerin syliin. 90. minuutilla Firmino pääsi puskemaan Neymarin vapaapotkusta, mutta Sommer ehti pallon tielle. Vajaa minuutti myöhemmin Miranda pääsi laukomaan rangaistusalueella, mutta pallo kimposi niukasti ohi.
Lisäajan viidennellä minuutilla Neymar hankki vapaapotkun, jonka jälkitilanteesta Renato Augusto pääsi laukomaan läheltä, mutta ei saanut maalia.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic