Lounais-Häme

Brasilia vakuuttavasti jatkoon - Neymar ja Firmino viimeistelivät

Helsinki
02.07.2018, 20:20

Urheilu-uutiset

Mestarisuosikki toisensa jälkeen on pudonnut jalkapallon MM-kisoissa, mutta Brasilian meno vain kiihtyy. Venäjän MM-turnauksen kenties suurin voittajasuosikki eteni puolivälieriin kukistettuaan Meksikon 2-0.
Meksiko aloitti Samaran neljännesvälierän vakuuttavasti, mutta Brasilia sai pikkuhiljaa pelaamisen uomiinsa. Toisella puoliajalla Brasilia iski kaksi maalia, jätti Meksikon aseettomaksi ja meni menojaan.
Brasilialaisten itseluottamusta nostavat monet asiat. Joukkueen pelaaminen on tasapainoista, sen hyökkäys toimii ja puolustus pitää vastustajat vähillä huippupaikoilla.
Vasemmalla laidalla tähtipelaaja Neymar on löytänyt hyökkäysroihun ja teki Meksiko-ottelun avausmaalin. Lisäksi hän pohjusti vaihdosta kentälle tulleen Roberto Firminon tekemän 2-0-osuman.
Ottelun avausmaali nähtiin 51. minuutilla, kun Willian antoi matalan keskityksen maalille, jossa Neymar ohjasi pallon verkon perukoille.
Ottelun lopussa Neymar karkasi meksikolaispuolustukselta. Hänen laukauksensa muutti suuntaa maalivahti Guillermo Ochoasta, ja Firminolla oli helppo työ jatkaa pallo maaliin.
– Tämä oli erittäin vaikea ottelu. Tiesimme vastustajamme laadun, Neymar kehui Meksikoa uutistoimisto AFP:lle.
Brasilialle huolta tuo Casemiron korttitilin täyttyminen ja puolivälierän pelikielto sekä Marcelon selkävaivat. Laitapuolustaja Casemiro oli koko Meksiko-ottelun vaihdossa.

Brasilia haluaa hyvityksen

Kuudetta maailmanmestaruuttaan jahtaava Brasilia oli jo karsinnoissa vakuuttava. Samalla se on pyyhkinyt neljän vuoden takaiset haamut matkoihinsa. Tuolloin se romahti kotikisojensa välierissä käsittämättömään 1-7-tappioon Saksalle. Tappio sai osan brasilialaisista itkemään Belo Horizonten stadionin katsomossa, ja jälkipyykki oli armotonta.
Mikäli Brasilia hyytyy Venäjällä ennen finaalia, Titen valmentama nykyryhmä joutuu kovaan mankeliin.
Meksikolle putoaminen neljännesvälierissä on tuttu juttu. Maa on lähtenyt ensimmäisen pudotuspelikierroksen jälkeen kotimatkalle peräti seitsemän peräkkäistä kertaa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti