Lounais-Häme

Brasilian presidentinvaalien kärkiehdokas toipuu puukotuksesta

Rio de Janeiro
07.09.2018, 11:00

Ulkomaat

Brasilian presidentinvaalien kärkiehdokas Jair Bolsonaro on toipumassa puukotuksesta, jonka uhriksi hän joutui ollessaan kampanjoimassa Juiz de Foran kaupungissa maan lounaisosassa. Puukotuksesta epäilty mies otettiin kiinni heti veriteon jälkeen.
Bolsonaron vammat olivat vakavia ja hänet jouduttiin leikkaamaan heti sairaalassa.
Epäilty puukottaja on kertonut poliisille, että Jumala käski hänen hyökätä Bolsonaron kimppuun. Hyökkääjä on entinen äärivasemmistolaisen puolueen aktiivi. Hänellä oli kiinni otettaessa mukanaan t-paitaan kääritty veitsi.
Hyökkääjän asianajajan mukaan 40-vuotias mies ryhti tekoon ”uskonnollisista ja poliittisista syistä sekä niiden ennakkoluulojen vuoksi, joita Bolsaro on aina osoittanut puhuessaan ihonväristä, uskonnosta ja naisista”.
Bolsonaro ajaa kovia toimia rikollisuuden kuriin saamiseksi, ja hän on luvannut äänestäjilleen muun muassa laillistaa aseen kantamisen, jotta kansalaiset voisivat suojautua rikollisilta. Paheksuntaa hän on herättänyt naisiin ja seksuaalivähemmistöihin kohdistuvilla kommenteilla ja ylistämällä Brasiliaa 1960-luvulta 1980-luvulle hallinnutta diktatuuria.
Brasilian presidentti Michel Temer tuomitsi tuoreeltaan puukotuksen.
– On kestämätöntä, että demokraattisessa valtiossa ei voida käydä normaalia vaalikampanjaa, hän tviittasi.
Brasilian presidentinvaalien tulevat asetelmat ovat vähintäänkin kummalliset: Bolsaro käynee kampanjaansa sairaalassa ja toinen suosittu nimi, ex-presidentti Luiz Inacio Lula da Silva on vankilassa, ja häntä on kielletty asettumasta ehdolle. Lulan toinenkin vetoomus kiellon purkamisesta hylättiin eilen.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti