Lounais-Häme

Brexit-neuvotteluiden umpikujaan etsitään ratkaisuja tällä viikolla

Bryssel
15.10.2018, 02:02

Ulkomaat

Miten kriisiytyneissä brexit-neuvotteluissa päästään eteenpäin? Se on alkavan viikon isoin kysymys.
Viikon oli tarkoitus olla ratkaiseva brexit-neuvotteluissa. 27 jäsenmaan eurooppaministerit ovat koolla tiistaina Luxemburgissa ja EU-johtajat huippukokouksessa keskiviikkona ja torstaina Brysselissä.
Lokakuun huippukokousta on kuvattu totuuden hetkeksi brexit-neuvotteluille. EU:n pääneuvottelija Michel Barnier joutunee kuitenkin kertomaan EU-johtajille, ettei neuvotteluissa ole edetty riittävästi.
Sunnuntaina Brysselissä käydyissä viime hetken neuvotteluissa ei päästy sopuun keskeisistä kysymyksistä. EU-lähteiden mukaan sopua ei enää yritettäisi ennen keskiviikon ja torstain huippukokousta.
Tämä tarkoittaa todennäköisesti sitä, että maali siirtyy marraskuulle, jolloin saatetaan järjestää ylimääräinen EU-huippukokous.
Britannian puolelta viestittiin sunnuntai-iltana, että maa on yhä sitoutunut siihen, että lokakuun huippukokouksessa edettäisiin. Britannian hallituksen tiedottajan mukaan Britannian ja EU:n neuvottelijat ovat edenneet useissa keskeisissä asioissa viime päivinä. Irlannin rajakysymyksen viimesijaiseen ratkaisuun liittyy Britannian mukaan kuitenkin edelleen ratkaisemattomia asioita.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti