Lounais-Häme

Brexit-neuvottelut jatkuvat tiiviinä: "Emme ole vielä perillä"

Bryssel
10.10.2018, 15:05

Ulkomaat

Virkamiesneuvottelut Britannian EU-erosta jatkuvat tiiviinä.
EU:n pääneuvottelija Michel Barnier kertoi neuvotteluiden etenemisestä tänään komission johdolle, mutta julki ei ole tihkunut paljoa.
– Barnier ja hänen tiiminsä työskentelevät päivin ja öin sopimuksen saamiseksi, mutta emme ole vielä perillä, tiivisti komissaari Dimitris Avramopoulos tiedotustilaisuudessa.
Barnier pitää myöhemmin tänään puheen EU-parlamentin tilaisuudessa. EU-lähteen mukaan odotettavissa ei ole kuitenkaan isoja linjanvetoja, koska neuvottelut niin Irlannin rajakysymyksestä kuin tulevasta suhteestakin jatkuvat.
Tätä viikkoa on pidetty takarajana sille, että EU-johtajat voisivat kuitata edistymisen ensi viikolla huippukokouksessa. Näin erosopimus ehdittäisiin vahvistaa EU:n ja Britannian parlamenteissa, ja brexit tapahtuisi hallitusti vajaan kahden vuoden siirtymäajalla.
Neuvotteluita on käyty viime päivinä virkamiesten kesken. EU-lähteen mukaan Britannian brexit-ministeri Dominic Raab ei ole tällä tietoa matkustamassa Brysseliin tapaamaan Barnieria tällä viikolla, vaan vasta maanantaina. Tämä voi kertoa siitä, että neuvotteluiden odotetaan venyvän aivan kalkkiviivoille, kuten monesti on tapana.
Maanantaina koolla ovat myös EU-maiden suurlähettiläät ja korkeat virkamiehet ennen kuin EU-ministerit kokoontuvat tiistaina ja päämiehet huippukokoukseen keskiviikkona.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti