Lounais-Häme

Britannian mukaan Putin on viime kädessä vastuussa hermomyrkkyiskusta

Lontoo
06.09.2018, 11:19

Ulkomaat

Britannian mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin on viime kädessä vastuussa Salisburyn hermomyrkkyiskusta. Turvallisuusministeri Ben Wallacen mukaan Putinin hallinto johtaa Venäjän sotilastiedustelupalvelua GRU:ta, jonka Britannia katsoo olevan iskun takana.
– En usko, että kukaan menisi sanomaan, etteikö Putin hallitsisi maataan. GRU:ta johtavat Venäjän korkea-arvoiset kenraalit sekä puolustusministeri, ja sitä kautta edelleen Kreml ja presidentin kanslia, Wallace sanoi BBC:n haastattelussa.
Ex-kaksoisagentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä yritettiin myrkyttää harvinaisella Novitshok-hermomyrkyllä maaliskuussa. Venäjä on kiistänyt osallisuutensa tekoon.
Britannian poliisi epäilee Skripalien myrkyttämisestä kahta Venäjän kansalaista, Aleksandr Petrovia ja Ruslan Boshirovia. Poliisin mukaan miehet matkustivat luultavasti salanimillä, joten pidätysmääräyksessä olevat nimet eivät välttämättä ole heidän oikeat nimensä.
Venäjä ilmoitti eilen, että epäillyt ovat sille tuntemattomia. Lisäksi Venäjä syytti Britanniaa manipuloinnista ja tietojen vääristelystä.
Britannia syytti Venäjää heti myrkytystapauksen jälkeen. Tapaus poiki diplomaattisen kiistan, joka johti venäläisdiplomaattien karkotuksiin useista Euroopan maista, myös Suomesta.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti