Lounais-Häme

Britannian Oxfam ei saa enää toimia Haitissa

Port-au-Prince
14.06.2018, 06:13

Ulkomaat

Britannian Oxfam eli Oxfam GB ei enää saa toimia Haitissa, kertoo BBC. Syynä on avustusjärjestö Oxfam GB:n työntekijöiden epäilty toiminta Haitissa vuoden 2010 maanjäristyksen jälkeen.
Brittilehti Times kertoi helmikuussa, että Oxfamin työntekijät olivat ostaneet seksiä Haitissa vuoden 2010 maanjäristyksen jälkeen. Oxfamin on väitetty yrittäneen peitellä skandaalia, minkä järjestö on kiistänyt.
Haitin hallituksen mukaan päätös Oxfam GB:n toiminnan kieltämisestä tehtiin, sillä järjestö on rikkonut lakeja ja omia ydinarvojaan ihmisten kunnioittamisesta. Oxfam sanoo ymmärtävänsä Haitin päätöksen ja lisää, että osa Oxfamin henkilökunnasta on käyttäytynyt täysin sopimattomasti.
Oxfam GB:n työntekijöitä ei ole ollut Haitissa sitten helmikuun, sillä pian uutisen julkaisun järjestön toiminnot maassa keskeytettiin kahdeksi kuukaudeksi.
Oxfam kuitenkin jatkaa Haitissa työskentelyä Italian, Espanjan ja Quebecin yhteistyökumppaneidensa kautta. Oxfam on ollut Haitissa vuodesta 1978 lähtien, ja järjestö kasvatti läsnäoloaan alueella maanjäristyksen jälkeen.
Skandaalin jälkeen useita Oxfamin työntekijöitä on irtisanottu ja osa on irtisanoutunut itse.

https://www.bbc.com/news/uk-44474211

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic