Lounais-Häme

Britanniassa väkijoukkoon ajanutta epäiltyä syytetään murhan yrityksistä

Lontoo
19.08.2018, 02:41

Ulkomaat

Britannian parlamenttitalon edustalla väkijoukkoon ajanutta epäiltyä syytetään murhan yrityksistä. Kolme ihmistä loukkaantui alkuviikosta, kun auto ajoi ensin pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden päälle ja sen jälkeen kohti poliisia ennen kuin törmäsi parlamenttitalon ajoesteisiin.
Epäilty on 29-vuotias mies. Hän on Sudanissa syntynyt Britannian kansalainen. Miestä syytetään sekä siviilien että poliisien murhan yrityksistä.
Tapausta tutkitaan terroritekona tekotavan, kohteiden ja merkityksellisen sijainnin vuoksi. Epäilty on pidätettynä ja hän on oikeuden kuultavana maanantaina Lontoossa.
Poliisi otti miehen kiinni heti tapahtumapaikalla. Miehen hopeanvärisestä Ford Fiesta -merkkisestä autosta ei löytynyt aseita, eikä ajoneuvossa ollut tekohetkellä muita.
Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Birminghamissa asuva mies oli ilmeisesti paikallisen poliisin tuntema. Hän on kieltäytynyt yhteistyöstä poliisin kanssa. Mies saapui tiettävästi Britanniaan turvapaikanhakijana vuonna 2010.
Britannian parlamenttitalon lähellä tapahtui viime vuoden maaliskuussa tuhoisampi terrori-isku, kun islamistiksi osoittautunut mies ajoi autolla päin jalankulkijoita Westminsterin sillalla ja puukotti ihmisiä. Tuolloin viisi ihmistä kuoli ja 50 loukkaantui. Poliisi ampui tekijän.

https://www.bbc.com/news/uk-45193781?intlink_from_url=https://www.bbc.com/news/topics/c4wxxygqk58t/westminster-car-crash&link_location=live-reporting-story

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti