Lounais-Häme

Brooks Koepkalta mahtava nousu kevään alhosta - vuoden toinen major-titteli

St. Louis
13.08.2018, 10:13

Urheilu-uutiset

Kun rannevaivainen Brooks Koepka seurasi huhtikuista Mastersia televisiosta, hän ei unelmoinut voittavansa kahta golfin major-turnausta tänä vuonna tai taistelevansa poikavuosiensa sankareita vastaan. Sunnuntaina St. Louisin Belleriven kentällä unelmoimattomat unelmat kuitenkin toteutuivat, kun Koepka, 28, voitti PGA-mestaruuden kesäkuun US Openin tittelin jatkoksi ja kukisti myös lajilegenda Tiger Woodsin.
– Kun ajattelee, mitä olen tehnyt kahden viime kuukauden aikana, se on uskomatonta. Katselin Mastersia sohvaltani ja jos silloin olisi ajatellut yltämistä tähän, olisin nauranut: ei mitään mahdollisuuksia. Ei tätä voi oikein edes uskoa todeksi, urallaan nyt kolme majoria voittanut Koepka äimisteli tuoreen suurtittelin jälkeen.
Kaksi lyöntiä Koepkalle hävinnyt Woods ja kolmanneksi sijoittunut Australian Adam Scott olivat kumpikin aikoinaan Koepkan idoleita. Scott jäi voittajasta kolme lyöntiä.
– Mahtavaa taistella heidän kanssaan. En ollut edes unelmoinut moisesta, Koepka hehkutteli.
Woods, 42, ja Scott, 45, olivat vaikuttuneita nuoremman tähden loistosta.
– Vaikea voittaa jätkää, joka lyö (avauksellaan) 340 jaardia ihan keskelle. Ja kun mies vielä on niin hyvä puttaaja kuin hän on, niin vaikeaksi menee, Woods totesi.
– Hän on isojen turnausten pelaaja, joka onnistuu juuri oikeilla hetkillä, Scott ylisti.

”Vaikeaahan tämä on ollut”

Koepkan tasaisen loistavuuden ohella turnauksesta muistetaan myös kakkossijalle jäänyt. Woods löi major-uransa parhaan viimeisen kierroksen kierrettyään kentän 64 lyönnillä, ja jo menneeksi suuruudeksi leimattu Tiikeri on palannut huipulle. Sen huomasivat myös katsojat, jotka hurrasivat Woodsille kuin 14-kertaisen major-mestarin huippupäivinä.
– En ollut edes varma, että pelaisin vielä golfia. Vaikeaahan tämä on ollut, vaikeampaa kuin uskottekaan, Woods sanoi.
Woodsin viimeisin major-voitto on kesältä 2008. Seuraavan kerran hän pääsee yrittämään paluunsa lopullista kruunausta huhtikuussa, kun vuoden 2019 Masters lyödään Augustan maineikkailla viheriöillä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti