Lounais-Häme Urjala

Burleskia, punkia ja lasinpuhallusta – Mitäs mitäs mitäs -festivaalin ohjelmisto julki

Mitäs mitäs mitäs -festivaalia juhlitaan elokuussa viidettä kertaa Urjalan Nuutajärvellä. Viime vuonna tapahtumassa oli yli tuhat kävijää. Kuva: Juha Kurri
Mitäs mitäs mitäs -festivaalia juhlitaan elokuussa viidettä kertaa Urjalan Nuutajärvellä. Viime vuonna tapahtumassa oli yli tuhat kävijää. Kuva: Juha Kurri

Vaihtoehtotaiteiden erikoisjuhla Mitäs mitäs mitäs -festivaali järjestetään Urjalan Nuutajärvellä jo viidettä kertaa 2.–4.8.

Monitaidefestivaaleilla nähdään viikonlopun aikana yli 50 esiintyjää. Ohjelmistoon kuuluu muun muassa musiikkia, tankotanssia, akrobatiaa, burleskia, lasinpuhallusta, improvisaatioteatteria, installaatioita, performansseja, videotaidetta ja vannetanssia.

Festivaalien kansainvälisiä kiinnityksiä ovat muun muassa Urjala–Hollanti–Romania-akselilla vaikuttava rockbändi Captain R & the Radio Boys ja syyrialais-venezuelalainen Ramithawi, joka yhdistää punkiin arabialaisia melodioita ja mausteisia latinorytmejä.

 

Myös electronista musiikkia julkaisevan Kone-lavan ohjelmisto on nyt julkaistu. Perjantain ohjelma painottuu teknoon ja houseen, lauantain psykedeeliseen tranceen.

Avajaispäivänä kuullaan muun muassa Helsingin tekno- ja houseklubien vahvoja vaikuttajia, dj Riku Niemistä ja dj Jenny Omia. Lauantaina soittavat esimerkiksi tairuimaisesti ihmisääntä ja looperia yhdistelevä Ihmineläin sekä varmat tanssit takaava psytranceduo Inverse Out.

 

Monitaideohjelmisto on täydentynyt muun muassa sirkuksella ja tanssilla. Yleisö voi ihastella rengastrapetsiryhmä PMPM:n show’ta, sirkusduo Passiilin led-jonglöörausesitystä ja Fata Morganan vauhdikasta tankotanssia.

Yhteisöllisenä tapahtumana festivaali rikkoo esiintyjien ja yleisön välisiä rajoja. Festarin ikäraja on K-18. Juhlat jatkuvat molempina öinä aamukuuteen asti.

Koko festivaalin ohjelmaan voi tutustua festivaalien verkkosivuilla, josta voi myös ostaa ennakkolippuja tapahtumaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

31.5.2020

Fingerpori

comic