Lounais-Häme Helsinki

Business Finlandin rahoitus poiki kanteluja oikeuskanslerille

Kuva: Mauri Ratilainen
Kuva: Mauri Ratilainen

Oikeuskanslerille on tullut useita kanteluja Business Finlandin myöntämistä yritystuista. Kyse on erityisrahoituksesta, jota on myönnetty koronaviruskriisin vuoksi.

Kanteluita on maanantain ja tiistain aikana tullut neljä, kerrotaan oikeuskanslerinviraston kirjaamosta.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoi eilen, että työ- ja elinkeinoministeriö käynnistää sisäisen tarkastuksen Business Finlandin myöntämästä yritysrahoituksesta. Lintilä kirjoitti Twitter-päivityksessään, että tämä on kaikkien osapuolten parhaaksi. Lintilä kertoi lisäksi keskustelleensa asiasta Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajan kanssa.

Hallitus on luvannut yrityksille suoraa tukea koronakriisiin vajaat 1,5 miljardia. Business Finlandin osuus on 800 miljoonaa, ely-keskusten 400 miljoonaa ja kuntien 250 miljoonaa euroa.

Ely-keskukset auttavat alle viiden hengen yrityksiä ja Business Finland sitä suurempia. Kunnat myöntävät 2  000 euron avustuksia yksinyrittäjille.

Viime päivinä on arvosteltu sitä, että ely-keskusten ja Business Finlandin kautta ohjatut yritystuet kohdistuvat uudistamishankkeisiin eivätkä esimerkiksi tilojen vuokriin tai palkkojen maksuun, jotka ovat monessa yrityksessä akuutein ongelma.

Tukien kohdentuminen on herättänyt keskustelua etenkin sen jälkeen, kun Suomen Kuvalehti julkaisi viime viikon lopulla selvityksen Business Finlandin myöntämien tukien saajista. SK:n mukaan toimialoittain suurimman osan tuista saivat it-alan ohjelmisto- ja konsultointiyhtiöt.

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic