Lounais-Häme Lounais-Häme

Business Finlandin suurimman koronatuen sai Forssan seudulla 15 yritystä – Katso koko lista suurimpien tukien saajista Kanta-Hämeessä

Vähintään 80 000 euron "koronatuen" Business Finlandilta sai 102 kantahämäläistä yritystä. Täysi 100 000 euron kehitysrahoitus myönnettiin 68:lle.
Kutomon Fysioterapia ja Liikuntakeskus oy:n toimitusjohtaja Minna Penttilä kertoo, että kävijämäärät romahtivat koronan takia. Kuva: Lassi Puhtimäki

Business Finlandin (BF) suurimman eli sadan tuhannen euron kehitystuen on korona-aikana saanut kaikkiaan 68 kantahämäläistä yritystä. Lähes saman verran eli 80 000–99 999 euron ”koronatuki” myönnettiin 34 yritykselle.

Forssan seudulla 100 000 euron tuen sai 15 yritystä, joista kymmenen on Forssasta, kolme Tammelasta ja kaksi Jokioisilta. 80 000–99 999 euron tuki myönnettiin yhdeksälle Forssan seudulla toimivalle yritykselle, niistä seitsemän on Forssasta, yksi Jokioisilta ja yksi Ypäjältä.

Forssassa toimiva Tambest Glass Solutions oy sai 100 000 euron tuen. Yritys on Euroopan johtavia rakennuslasituotteiden kokonaistoimittajia. Toimitusjohtaja Vesa Jaakkola kertoo, että tuki käytetään lasien jalostamista ja ominaisuuksien parantamista koskevan pilottiprojektin suunnitteluun.

– Meillä oli lomautuksia jo tammikuussa, ja korona-aikana lomautimme lähes puolet Ravikadun tehtaan henkilökunnasta. Työllistämme 73 henkilöä, ja kolmen kuukauden lomautukset koskivat noin 20 henkilöä lasitehtaaltamme, Jaakkola sanoo.

Jaakkola kertoo, että tällä hetkellä lomautuksia ei ole, mutta markkinat ovat todella epävakaat.

– Tarkkailemme miten tilanne kehittyy, ja syksyn aikana voi tulla lisää lomautuksia.

Kutomon Fysioterapia ja Liikuntakeskus yksi saajista

Forssalainen Kutomon Fysioterapia ja Liikuntakeskus oy sai 100 000 euron tuen, jolla toimitusjohtaja Minna Penttilän mukaan mahdollistetaan henkilökunnan kehitystyö uusia Kutomo Kotonasi -palveluja varten.

– Fysioterapia ja kuntosali ovat olleet koko ajan avoinna normaalisti, mutta kävijämäärät romahtivat ja siirsimme palveluja nettiin. Kuntosalilla käy normaalisti 120 henkilöä päivässä, mutta pahimpaan korona-aikaan heitä oli 15. Korona-ajan alettua maaliskuussa asiakkaat peruivat kahden viikon aikana koko keväältä 510 varattua aikaa ja irtisanoivat sata vuosisopimusta.

– Lisäksi Kela ja kunnat ajoivat alas pitkäaikaisen kuntoutuksen, jota ei saisi lopettaa, koska asiakkaan keho ei ymmärrä, että nyt on päällä jokin korona, Penttilä sanoo.

Penttilä kertoo, että yritys työllistää 14 vakituista henkilöä, jotka kaikki ovat olleet korona-aikana osittain lomautettuina. Osa on yhä lomautettuna.

– Asiakkaat ovat palaamassa niin, että tällä hetkellä työllistämme kokopäiväisesti kolme fysioterapeuttia. Suunnittelemme jo syksyä niin, että saisimme kaiken toiminnan käyntiin elokuun puolivälissä, Penttilä kertoo.

Plastiset sai tukea Ypäjällä

Muovituotteita Ypäjällä valmistava Plastiset oy sai tukea 99 600 euroa. Toimitusjohtaja Tommi Sirén kertoo, että tuki käytetään kehittämiseen ja suunnittelemiseen, esimerkkinä on verkkokaupan suunnitteleminen.

– Loppukevät ja alkukesä olivat koronan takia haastavia, mutta nyt tilanne on tasaantunut. Yhdentoista henkilön henkilökunnastamme on ollut lomautettuna eri ajanjaksoja neljä. Kaikki palaavat elokuun alussa töihin ja toivotaan, että koronan toista aaltoa ei tule, Sirén sanoo.

Myös Forssan Lehteä kustantava Hämeen Sanomat oy sai Business Finlandin sadan tuhannen euron kehitysrahoituksen. Se käytetään uudenlaisen mainos- ja viestintätoimiston, paikallisia yrityksiä palvelevan asiantuntijayksikön Mediahelpin perustamiseen. FL

Lue myös: Sadoilla Business Finlandin ohjeistusta seuranneilla yrityksillä uhka jäädä paitsi rahoituksesta – Esiselvityksen kestoksi suositellaan 4 kuukautta, haku suljetaan alle 3 kuukaudessa (FL 7.6.2020)

Luitko tämän? Koronarajoitusten purkaminen elvytti liiketoiminnan – Forssan torin alueen liikkeillä menee taas vähän paremmin (FL 10.7.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic