Lounais-Häme Forssa

Businesstreffit tuo seudun vaikuttajat yhteen perjantaina - avainsanana verkostoituminen

Verkostoituminen on arvo, joka pysyy.
Businesstreffien projektitiimin Eero Hirvikoski ja Sanna Järvi odottavat innolla perjantain tapahtumaa.

– Verkostoituminen on 2010-luvun työelämän ja vaikuttamisen keskiössä. Tänä päivänä kontakteilla on suuri rooli muun muassa työhaussa. Uskon, että monen ura saisi verkostoitumisesta aivan uutta potkua, jos sitä uskallettaisiin tehdä rohkeammin, Businesstreffien projektipäällikkö Eero Hirvikoski visioi.

Forssan Seudun Nuorkauppakamarin tänään perjantaina järjestämät Businesstreffit pyrkivät vastaamaan verkostoitumisen haasteisiin. Tapahtuma tuo yhteen yli 70 eri alojen vaikuttajaa Forssan seudulta.

Treffit huipentuvat iltatilaisuuteen, jossa palkitaan vuoden businessvaikuttaja sekä kuullaan Diili-ohjelmasta tutun Anina Luoman kokemuksia bisnesmaailmasta.

Forssan Seudun Nuorkauppakamarin tulevan puheenjohtajan Sanna Järven mukaan pelkkä kiinnostus uusien kontaktien ja tuttavuuksien etsimiseen on riittävä syy osallistua treffeille.

– Vaikka tapahtuman nimi viittaa vahvasti liike-elämään, businesstreffit on suunnattu kaikille verkostoitumisesta kiinnostuneille. Paikalle on tulossa yrityselämän ulkopuolelta esimerkiksi kuntavaikuttajia, Järvi kertoo.

Järjestäjät ovat vakuuttuneita siitä, että jokainen löytää treffeiltä jonkun uuden tuttavuuden, jonka kanssa pohtia yhteistyön mahdollisuuksia. Tapahtuman järjestelyt pitävät huolen siitä, että Businesstreffeille ei tulla viettämään iltaa vanhojen tuttujen kanssa.

– Alkuillan ohjelmaan kuuluu illallinen, jonka ideana on, että jokainen ruokalaji nautitaan eri henkilöiden seurassa. Ruokailun lomassa on helppo tehdä tuttavuutta täysin tuntemattomienkin ihmisten kanssa, Hirvikoski ja Järvi tuumaavat.

Hirvikoski näkee, että tulevaisuudessa jo perinteiseksi muodostunutta tapahtumakonseptia tulisi kehittää sellaiseksi, että se houkuttelisi paikalle myös nuoria.

– Tänä vuonna nuorten osallistujien määrä on harmittavan pieni. Erityisesti urapolun alkuvaiheessa verkostoja ei voi koskaan olla liikaa. Olen itse huomannut, että niistä on apua mitä yllättävimmissä tilanteissa, Hirvikoski pohtii.

Businesstreffit ovat nuorkauppakamaritoiminnan tarkoituksen ytimessä. Nuorkauppakamarit pyrkivät kehittämään jäsenistöään erilaisten projektien ja koulutuksien kautta.

Projektien tärkeä ulottuvuus on se, että niitä toteutetaan yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Businesstreffit on Hirvikosken ensimmäinen oma nuorkauppakamarin projekti.

– Innostuin nuorkauppakamarin toiminnasta, sillä se tarjoaa hyvän alustan omien ideoiden toteuttamiselle. Olen aina pitänyt asioiden konkreettisesta toteuttamisesta ja kamarin toiminnassa se on mahdollista samanhenkisten ihmisten kanssa, projektipäällikkö summaa. FL

Businesstreffien kaikille avoin iltatilaisuus 2.11.2018 klo 21 Ravintola Villassa

Lotta Saarenmaa

 

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic