Lounais-Häme Urjala

Bussimatkat saavat edelleen tukea – Urjala jatkaa palvelusetelin käyttöä joukkoliikenteessä

Joukkoliikenteen palvelusetelin vuosikustannus noin 15 000 euroa.
Valkeakosken Liikenne ajaa mm. Urjalan ja Forssan väliä.

Urjalan kunta jatkaa palvelusetelin käyttöä joukkoliikenteessä ensi vuoden alusta vuoden 2020 loppuun. Kunnanhallitus päätti palvelusetelin arvoksi edelleen 90 euroa, kun matka on alle 40 km ja 150 euroa, kun matka on yli 40 km. Palveluseteli käy vain Matkahuollon 42 matkan sarjalipputuotteeseen.

Urjalan kunta käynnisti kuntakokeilun palvelusetelistä joukkoliikenteeseen viime vuoden elokuussa. Se jatkuu kokeiluna tämän vuoden loppuun.

Joukkoliikenteen palveluseteli tukee työvoiman liikkuvuutta ja turvaa markkinaehtoista liikennettä, joka on kunnalle edullisempaa kuin suorat ostot.

Palvelusetelin käyttö noudattaa Urjalan elinvoimaohjelman tavoitteita. Kunta haluaa tukea työvoiman liikkuvuutta ja turvata joukkoliikenteen palveluja alueella.

Palveluseteli ei koske toisen asteen opiskelijoiden koulumatkoja, jotka käyttävät liikkumisessa Kelan koulumatkatukea.

Palvelusetelin käyttö keskittyy Urjalassa etenkin Tampereen ja Turun väliseen pikavuoroliikenteeseen. Alueen liikennöitsijät ovat varsin kattavasti kelpuuttaneet lipputuotteen, vaikkakin suurin osa matkoista tehdään Paunun autoissa.

Käyttäjät ovat kehuneet palveluseteliä.

– Palaute on hyvä. Ne, jotka tätä käyttävät, ovat tosi tyytyväisiä, sanoo kunnanjohtaja Hannu Maijala.

Viime vuonna Urjalan kunnan kustannukset joukkoliikenteen palvelusetelistä olivat viiden kuukauden ajalta 8226 euroa. Tänä vuonna tammi-elokuussa kunnan kustannukset joukkoliikenteen palvelusetelistä olivat 9808 euroa. Tasaisella tahdilla kuluvan vuoden kustannukset tulevat olemaan noin 15 000 euroa.

Matkahuolto laskuttaa kuntaa takautuvasti toteutuneiden palvelusetelikäyttöjen perusteella. Liikennöitsijät ja Matkahuolto hoitavat rahaliikenteen keskenään, eikä kunnalle koidu palvelusetelin arvoa enempää kuluja.

Sarjalippu on henkilökohtainen, ja käyttäjältä voidaan periä ohessa muita erillisiä maksuja. FL

Fingerpori

comic

Uusimmat