Lounais-Häme

Caissaniemen myynti jatkuu - Ypäjä tarjoaa virkistysaluettaan vuokrattavaksi joko osissa tai kokonaan

Caissaniemen virkistysalueen kauppaaminen jatkuu, mutta virkistysalue tarjotaan myös vuokrattavaksi joko osittain tai kokonaan. Kuva: Tapio Tuomela
Caissaniemen virkistysalueen kauppaaminen jatkuu, mutta virkistysalue tarjotaan myös vuokrattavaksi joko osittain tai kokonaan. Kuva: Tapio Tuomela

Ypäjän kunta aikoo jatkaa omistamansa, Tammelassa sijaitsevan Caissaniemen virkistysalueen myyntiä. Tämän lisäksi kunta aloittaa valmistelut mahdollisesta Caissaniemen vuokrauksesta ulkopuoliselle taholle osissa tai kokonaan.

Kunta laittoi Caissaniemen myyntiin kuluvan vuoden alusta. Myyntihinnaksi asetettiin 600 000 euroa. Kunta ei ole saanut Caissaniemestä yhtään ostotarjousta, vaikka myyntihinta pudotettiin 530 000 euroon. Kunnanjohtaja Riikka Riihimäen mukaan alueesta kiinnostuneita on kyllä ollut.

 

Lue lisää: Monien mahdollisuuksien alue upealla sijainnilla.

 

Keskustelu Caissaniemen kohtalosta on käynyt vilkkaana. Muun muassa kuntalaisten kuulemistilaisuudessa lokakuussa valtaosa paikalla olleista oli sitä mieltä, että alueen myynti toisi kunnalle vain hetkellisesti tuloja. Riihimäki sanoo ymmärtävänsä tämän kannan.

– Mutta viranhaltijoiden näkökulmasta jotain on tehtävä, kun kunta tekee jatkuvasti alijäämää. Omaisuutta realisoimalla saamme peliaikaa kelkan kääntämiseen. Jos muita keinoja talouden tasapainottamiseksi löytyy, Caissaniemeä ei myydä, Riihimäki kertoo.

Hänen mukaansa kiinteistön vuokraaminen osissa on lähtöisin kuntalaisten ideasta. Caissaniemi vedetään myynnistä, jos sille löytyy vuokralainen.

– Eihän kukaan vuokralainen sijoita liiketoimintaan, mikäli kohde on samaan aikaan myynnissä, kunnanjohtaja huomauttaa.

Caissaniemeä aletaan markkinoida ensi vuonna aktiivisesti myös kuntalaisille. Tällä hetkellä kiinteistöstä aiheutuu kunnalle noin 12 000 euron vuosittaiset hoitokulut. Tuottoa sillä on noin tuhannen euron verran.

 

Lue myös: Ypäjän talousarvio laadittiin Caissaniemen myynnin varaan

 

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Saastamoisen (kok.) mukaan vuokraaminen tarkoittaisi käytännössä yrittäjää, joka tarjoaisi matkailu- tai elämyspalveluja. Varsinaisia ravintolatiloja Caissaniemessä ei ole, joten ainakaan suurempien ruokamäärien valmistus ei onnistu.

– Kaikki yksityiskohdat vuokrasopimuksessa ovat neuvoteltavissa, mitään ei tässä vaiheessa suljeta pois. Eli voidaan sopimuksen pituudesta, siitä mitä palveluja vuokralainen tarjoaa, mitä hän mahdollisesti investoi alueeseen ja kuinka se sopii kunnan toimintaan alueella, Saastamoinen toteaa. FL

Lue tästä kuntalaisten kuulemistilaisuuden antia.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

20.2.2020

Uusimmat