Lounais-Häme Ypäjä

Caissaniemen myynti uudelleen valmisteltavaksi

Ypäjän kunnan virkistyspaikka Caissaniemi on ollut myynnissä. Nyt Caissaniemen kohtalo menee uudelleen arvioitavaksi. Kuva: Tapio Tuomela
Ypäjän kunnan virkistyspaikka Caissaniemi on ollut myynnissä. Nyt Caissaniemen kohtalo menee uudelleen arvioitavaksi. Kuva: Tapio Tuomela

Ypäjän kunnanvaltuusto palautti Caissaniemen virkistysalueen myynnin uudelleen valmisteltavaksi. Valtuusto keskusteli torstaina esityslistalla olleesta Caissaniemen myynnin jatkamisesta markkinahinnalla, mutta asia päätettiin palauttaa uudelleen valmisteltavaksi joulukuun kokousta varten.

Uudelleen valmistelua ehdotti Markku Leppälahti (kesk.), joka toi esiin, että Caissaniemen käyttöä mietitään myös esimerkiksi vuokrauksen osalta. Asian uudelleen valmistelun puolesta käyttivät puheenvuoron myös Markku Saastamoinen (kok.) ja Keijo Leppänen (kesk.). Matti Alanko (kesk.) totesi myös, että vuokrausta on syytä selvittää, jos Caissaniemi ei mene kaupaksi.

Juha Lundström (vihr.) sanoi pitävänsä asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi turhana veivaamisena, mutta hän ei saanut kannatusta.

Kunta myi Caissaniemeä aluksi 600 000 euron hinnalla ja laski hintapyynnön 530 000 euroon, mutta Caissaniemestä ei ole jätetty ainakaan vielä yhtään ostotarjousta.

– Caissaniemestä on nyt pyydetty arviointiesitykset kolmelta kiinteistövälittäjältä. Hintahaarukka koko alueen osalta oli 350 000–450 000 euroa, kunnanjohtaja Riikka Riihimäki kertoi.

Kunnan vuoden 2019 talousarvioon oli kirjattu Caissaniemen kiinteistön myynnistä 600 000 euroa, mutta koska myynnin toteutumisesta ja myyntihinnasta kuluvalla tilikaudella ei ole mitään varmuutta, valtuusto päätti tehdä talousarvioon muutoksen. Valtuusto poisti vuoden 2019 talousarvion toimintatuotoista Caissaniemen myynnistä 600 000 euron myyntivoiton ja hyväksyi myyntivoiton poistosta aiheutuvat muut talousarviomuutokset, kuten muun muassa budjetin alijäämän. FL

Lue lisää:  Caissaniemen myynti jatkuu – Ypäjä tarjoaa virkistysaluettaan vuokrattavaksi joko osissa tai kokonaan

Fingerpori

comic

Näkoislehti

6.4.2020

Uusimmat