Lounais-Häme Ypäjä

Caissaniemi myydään kahdessa osassa – Pienempi määräala jo myynnissä, isompi tulee tarjolle alkukesästä

Valtuusto on päättänyt myyntihinnan alarajaksi 600 000 euroa määräalalle, jolla kiinteistöt sijaitsevat.
Ypäjän kunta aikoo luopua Tammelassa sijaitsevasta Caissaniemen virkistysalueestaan. Kuva: Tapio Tuomela
Ypäjän kunta aikoo luopua Tammelassa sijaitsevasta Caissaniemen virkistysalueestaan. Kuva: Tapio Tuomela

Ypäjän kunta on laittanut myyntiin määräalan omistamastaan virkistysalue Caissaniemen kiinteistöstä Tammelassa. Myynnissä on Huutokaupat.com- ja Etuovi.com -nettipalveluissa Tanilanlammen rannalla oleva noin 7 800 neliön määräala. Lähtöhinnaksi on määritelty 90 000 euroa.

Ypäjän kunnan tekninen johtaja Jouko Käkönen kertoo, että Caissaniemi myydään kahdessa osassa. Kiinteistön pinta-alan tarkistamiseksi on käynnistetty kiinteistötoimitus vesijättöalueiden lunastamiseksi. Kiinteistötoimituksen jälkeen kiinteistöstä laitetaan myyntiin Kuivajärven rannalla oleva osa, jolla myös rakennukset sijaitsevat. Käkösen mukaan tämä osa on noin parin hehtaarin suuruinen, ja se tulee myyntiin alkukesästä. Alkuun myyntikanavina käytetään ainakin Huutokaupat.com- ja Etuovi.com -nettipalveluita sekä Kiinteistövälitys Matti Järvinen LKV:ta.

– Myynnissä olevasta pienemmästä määräalasta on tullut jonkin verran kyselyjä, mutta kaupanteossa ei olla päästy vielä neuvotteluasteelle. Myynti jatkuu, ja kevät onkin ranta-alueen myynnille otollisempaa aikaa, Käkönen sanoo.

Ypäjän kunnanvaltuusto päätti vuoden 2019 talousarvion hyväksymisen yhteydessä Caissaniemen asettamisesta myyntiin, sillä kunnan taloutta pyritään tasapainottamaan muun muassa myymällä omaisuutta. Valtuusto on päättänyt myyntihinnan alarajaksi 600 000 euroa määräalalle, jolla kiinteistöt sijaisevat.

Vuositasolla Caissaniemellä on ollut noin 400 käyttäjää. Tuloja on saatu noin 1 000 euroa, kun menoja syntyy 13 000 euroa. Aluetta on voitu vuokrata myös ulkopuolisille, mutta Käkösen mukaan näitä ei ole juurikaan ollut.

– Caissaniemen myyntiä on perusteltu myös sillä, ettei sen omistaminen ole sen käyttöön nähden järkevää, Käkönen sanoo.

Caissaniemestä luopumisen jälkeen Ypäjän kunnan on Käkösen mukaan tarkoitus panostaa kunnan omalla alueella sijaitseviin virkistyspalveluihin. FL

 

Lue myös: Caissaniemen myymisestä vilkas keskustelu Ypäjällä – Valtuusto määräsi myyntihinnan alarajaksi 600 000 euroa

Uusimmat

Näkoislehti

16.7.2020

Fingerpori

comic