Lounais-Häme Riihimäki

Cameron Evo kiihdytti Riihimäki Grand Prixin sankariksi

Ravurin epäonni kääntyi Riihimäellä. Seuraavaksi Iivo Niskasen ori tähtää Suomen mestaruuteen.
Olli Koivunen ja Cameron Evo ovat matkalla huipulle. Nuoret lupaukset putsasivat palkintopöydän Riihimäen ravikesän huipennuksessa.
Olli Koivunen ja Cameron Evo ovat matkalla huipulle. Nuoret lupaukset putsasivat palkintopöydän Riihimäen ravikesän huipennuksessa.

Hiihdon olympiavoittajan Iivo Niskasen, Jethro Rostedtin ja Arvo Ylitalon omistama Cameron Evo voitti Riihimäen ravikesän pääkilpailun, Riihimäki Grand Prixin.

Viisivuotias hevonen on noussut tänä vuonna parhaiden suomalaisravureiden joukkoon, mutta ori on kärsinyt paljon epäonnesta. Suur-Hollola-ajossa Cameron Evo laukkasi loppusuoralla, kun se näytti olevan kirimässä 120000 euron arvoiseen voittoon. Viimeksi laukka yllätti Tukholman Solvalla raviradalla ja sitä ennen Cameron Evo jäi St. Michelissä johtavan rinnalle.

Riihimäellä ohjastaja Olli Koivunen ei jättänyt mitään sattuman varaan. Lähtökiihdytys oli tulinen, mutta Koivunen pystyi pitämään Cameron Evolla johtopaikan sisäradalta. Hotshot Luca siirtyi Cameron Evon perään ja Mark More jäi johtavan rinnalle.

Vauhdikkaan alkukiihdytyksen jälkeen matkavauhti rauhoittui maltilliseksi, mutta päätöspuolikkaalla Koivunen antoi Cameron Evolle menoluvan. Huippulupaus kiri päätöspuolikkaan helpon oloisesti 09,5-vauhtia ja voitto tuli selvällä erolla sitkeään Mark Moreen. Voittoaika oli 14,0a ja voitostaan Cameron Evo kuittasi 5000 euroa.

– Kivaa on kaikkien vastoinkäymisten jälkeen päästä voittajakehään. Cameron Evo lähti reippaasti ja helposti pidimme keulat. Meillä oli koko ajan tilanne hallinnassa, Olli Koivunen vakuutti.

Cameron Evon kilpailukausi jatkuu Vermossa Derby-päivänä.

– Suomen mestaruudesta lähdemme seuraavaksi ajamaan. Toivottavasti saisimme siihen lähtöön hyvän lähtöpaikan, Koivunen pohti.

Riihimäen ravikausi päättyi sunnuntain raveihin, joihin pelattiin myös valtakunnallinen 65-peli. Riihimäki Grand Prix -ravit keräsivät peräti 2079 katsojaa.

Vakuuttavia voittajia ravi-illassa olivat Personal Trainer ja Miran Siru. Juha Utalan Personal Trainer runttasi johtavan rinnalta varmaan voittoon kovalla ajalla 15,1a.

– Tällä on ollut kaiken maailman ongelmia. Tänään ruuna näytti, että kun kaikki on mallillaan, se pystyy todella koviinkin suorituksiin, Utala totesi.

Seppo Markkulan ohjastama Miran Siru voitti viime ravien tapaan lähtönsä vakuuttavasti johtopaikalta 25,0-vauhtisella lopetuksella ennen vauhdilla loppusuoraa kirinyttä Kanjonin Kultaa.

Ravi-illan yksi vauhdikkaimmista lähdöistä on Keppari GP, joka keräsi lähes sata nuorta keppihevosharrastajaa kaviouralle. HäSa

Fingerpori

comic

Näkoislehti

7.4.2020

Uusimmat