Lounais-Häme

Catz taas mestaruusjahdissa

 

Lappeenrannan Catz näytti eilen Forssassa, että viiden edelliskauden Suomen mestari on vaisun syyskautensa jälkeen valmis tämänkin kauden mestaruusjahtiin naisten Korisliigassa.

Catz ja Alku ovat sarjataulukossa peräkkäin sijoilla kolme ja neljä, mutta Catz oli eilen monta pykälää parempi lukemin 96-62 (51-32).

 

Catz karkasi 7-7 numeroista rakentamalla hyviä heittopaikkoja ja myös heittämällä tarkasti muun muassa viisi kolmosta jo ensimmäisellä neljänneksellä.

Peli ratkesi käytännössä toisella kympillä, jonka puolivälissä vierasjohto kasvoi yli 20 pisteeseen.

Kolmas jakso oli tasainen, mutta Alku ei päässyt enää 15 pistettä lähemmäs.

Viimeisellä neljänneksellä Catz taas riehui ja kasvatti voittomarginaalinsa 34 pisteeseen.

 

Vaisun Alun tehokkain oli 25 pisteestään 23 jo puoliaikaan mennessä tehnyt Ashley Clark.

Alun tämän kauden paras korintekijä Kiana Johnson teki ensimmäiset pisteensä vasta pelin jo ratkettua kolmannella jaksolla. Johnson keräsi kymmenen pinnaa ja eniten heittänyt Tyonna Snow 14.

Alku voitti Catzin syksyllä Forssassa kahdeksalla pisteellä, mutta tuolloin pelattiin jonkin verran eri kokoonpanoilla.

– Catzilla oli silloin yksi amerikkalaispelaaja vähemmän, mutta nyt voimasuhteet olivat toisin päin ja se näkyi pelissä, totesi Alun valmentaja Jari Marjamäki viitaten viikko sitten Forssasta lähteneeseen sentteriin Janella Laneen.

– Meillä oli nyt alla pitkä jakso ilman pelejä. Pelasimme lisäksi vanhoilla kuvioilla, joita käytimme Lanen kanssa. Emme muuta kuvioita ennen kuin mahdollisen uuden pelaajan tulo ratkeaa, Marjamäki kertoi.

 

Catz hallitsi ottelua sekä heittopelillään että korinalustehollaan. Viime mainittu näkyi myös levypalloissa, jotka Catz vei peräti 61-34.

– Pelimme on nyt aika lailla parempaa kuin syksyllä. Tammikuun alku oli vielä hakemista, mutta sen jälkeen on ollut hyvä jakso, josta tämä peli oli hyvä esimerkki. Meillä on nyt ainekset jahdata taas mestaruutta, kunhan joukkue pysyy terveenä, sanoi Catzin valmentaja Mika Haakana.

Samarie Walker nosti voittajille 24 pistettä ja Chandrea Jones 21. Myös Elena Reshetko (12), Veera Pirttinen (11) ja Camilla Grönberg (10) pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin. FL

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti