Lounais-Häme

Charlottesvillen väkivaltaisuuksista kulunut vuosi Yhdysvalloissa - Trump tuomitsi "kaikenlaisen rasismin"

Washington
12.08.2018, 02:53

Ulkomaat

Yhdysvalloissa on kulunut vuosi Virginian osavaltion Charlottesvillessä 11.-12. elokuuta 2017 järjestetystä uusnatsien ja muiden äärioikeistolaisten väkivaltaan johtaneista mielenosoituksista.
12. elokuuta uusnatsimielenosoittajien ja antifasististen vastamielenosoittajien välillä puhkesi yhteenotto, jonka yhteydessä mies ajoi auton vastamielenosoittajia päin aiheuttaen yhden naisen kuoleman ja 19 ihmisen loukkaantumisen.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia kritisoitiin tapahtuneen aikaan siitä, että hän ei tuominnut yksiselitteisesti äärioikeistolaisten väkivaltaa. Presidentti tuomitsi alun perin väkivallan ”molemmilla puolilla” ja sanoi, että molemmilla puolilla oli ”hyvin hienoja ihmisiä”.
Lausunnon aiheuttaman kohun ja poliittisen painostuksen jälkeen Trump taipui lopulta tuomitsemaan äärioikeistolaisen väkivallan suoraan.
Vuosipäivänä Trump kirjoitti Twitterissä tuomitsevansa ”kaikenlaisen rasismin ja väkivallan”.
– Charlottesvillen mellakat johtivat järjettömään kuolemaan ja jakautumiseen. Meidän täytyy tulla yhteen kansakuntana. Rauha kaikille amerikkalaisille! Trump kirjoitti.
Lauantaina Charlottesvillessä järjestettiin vuosipäivän kunniaksi rauhanomaisia mielenosoituksia äärioikeistolaisuutta vastaan. Mielenosoittajat laskivat kukkia kuolleen naisen kunniaksi rakentamalleen muistomerkille.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1028271447632957441

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti