Lounais-Häme

Chiliyrittäjien ravintola tarjoaa grilliltä tuttuja makuja – Keväällä edessä muutto uusiin tiloihin Nuutajärven Lasikylässä

Jukka Laitilan ja Sini Ampujan uudesta Grill Cafe Muurista saa lounaan ja listaruoan lisäksi kahvilatuotteita, kuten erikoiskahveja. Kuva: Tapio Tuomela

Grill Cafe Muuri avasi tammikuussa ovensa Nuutajärven Lasikylässä.

Ravintola sijaitsee alkuun entisen Kahvila + Keittiö Sylvin tiloissa. Kevään aikana se muuttaa Kivimuurina tunnettuun rakennukseen, jonne tulee noin 30 asiakaspaikkaa.

Yrittäjät Sini Ampuja ja Jukka Laitila tavoittelevat tiilirakennukseen irlantilaistyyppistä lämminhenkistä tunnelmaa, joka houkuttelee asiakkaita poikkeamaan hampurilaiselle tai lasilliselle.

Lounasaikaan ravintola tarjoaa kotiruokaa. Muuten menu on grillityylinen ja sisältää muun muassa hampurilaisia, tortilloja ja lihapiirakoita.

–Tämä ei ole ihan nakkikioski vaan astetta hienompi paikka, Ampuja kuvailee.

Maut ovat tuttuja Rachin Eväs -grilliltä, jota he pitivät Ysitien varressa vajaan vuoden verran.

– Meidän oli tarkoitus jatkaa grilliä, mutta kauppa peruuntui meistä riippumattomista syistä.

– Kun tarjoutui mahdollisuus tulla tänne, kaikki natsasi. Olemme viihtyneet Nuutajärvellä, ja tila tuntui heti meidän paikalta, Laitila kertoo.

Tujaus chilikastiketta?

Koronapandemian vietyä matkailualan ja hierojan työt Ampuja ja Laitila muuttivat Urjalaan edelliskeväänä.

Kokkausharrastuksen innoittamina he alkoivat valmistaa kotimaisista chileistä Ugly Dog Ranchin kastikkeita.

Uuden ravintolan ruoka ei ole tulista, mutta halutessaan asiakas saa annokseensa chilikastiketta.

Ampuja hymyilee heidän suurimman saavutuksessa olleen, kun grillillä asiakkaat uskaltautuivat maistamaan mietoja kastikkeita ja pian pyysivät jo astetta vahvempaa.

– Chilit eivät ole pelkkää poltetta vaan myös makuja, tuoksuja ja värejä, Laitila huomauttaa.

Grillin loppuminen herätti asiakaskunnassa harmistusta, joten yrittäjät toivovat niin vanhojen kuin uusienkin asiakkaiden löytävän Lasikylään.

– Olemme kaiken kansan, emme minkään tietyn ryhmän paikka.

Laitilan poika on kokki ja auttaa ravintolatoiminnan käynnistämisessä. Aukioloaikoja sorvataan rajoitusten mukaan, ja työntekijöitä palkattaneen lisää viimeistään kesällä.

Uusimmat

Fingerpori

comic