Lounais-Häme

Clark odottaa parempaa loppukautta

Alun kevätkausi on sujunut naisten Korisliigassa sen verran tappiollisesti, että jo varmalta näyttänyt pudotuspelipaikka ei olekaan vielä satavarma.

Alku tarvinnee neljästä viimeisestä runkosarjapelistään yhden voiton varmistaakseen pudotuspelipaikkansa. Ja pudotuspelien kotietuun voittoja pitäisi tulla enemmänkin.

Alku pelasi vahvan syyskauden voitettuaan 12 ensimmäisestä pelistään komeasti kymmenen.

Tappiokierre alkoi jo joulukuussa, sillä itsenäisyyspäivän jälkeen Alku on voittanut 11 pelistään vain kaksi: pudotuspeliviivan alla olevat Vimpelin ja HBA-Märskyn.

Alku on kärsinyt matkan varrella loukkaantumisia ja pelikieltoja, jotka ovat tietysti heikentäneet joukkueen panosta. Tehopelureihin lukeutuvan Ashley Clarkin mielestä Alun peli ei sen sijaan ole huonontunut.

– Voitokkaan syksyn jälkeen vastustajat ovat oppineet tuntemaan vahvuutemme ja osaavat puolustaa paremmin meitä vastaan. Monet vastustajat ovat myös vahvistuneet hankkimalla lisää amerikkalaispelaajia, Clark arvioi voitokkaan kauden hiipumista.

Heittävän laitahyökkääjän paikalla parhaiten viihtyvä Clark on kerännyt Alussa 18 pisteen ja lähes seitsemän levypallon keskiarvot. Clark on sarjan pistepörssissä kymmenes ja levypalloissa 16:s.

Tämän kauden lukemat ovat lähellä tilastoja, jotka Clark keräsi kolmena viimeisenä kautenaan Tulsan yliopistossa, jossa hän kuului noina kolmena kautena aloitusviisikon runkopelaajiin.

Peli on Suomessa on kuitenkin erilaista.

– USA:ssa peli on paljon taktisempaa. Täällä pelin tekee erilaiseksi myös erilaiset säännöt ja virhetulkinnat, joihin oli aluksi vaikea tottua, Clark toteaa.

Clark on ensimmäiseen ammattilaiskauteensa toistaiseksi lähes tyytyväinen.

– Aina voi tietysti parantaa, mutta tilastoni ovat aika hyvät, joten en ole pettynyt.

Clark mätti kuukausi sitten Kouvolassa peräti 42 pistettä Alun ainoana ulkomaalaispelurina, kun Tyonna Snow ja Kiana Johnson olivat pelikiellossa ja Janella Lane loukkaantuneena.

– Se on suurin pistemäärä minkä olen koskaan tehnyt. En ole myöskään koskaan ollut pelin jälkeen niin väsynyt, muistelee Clark, jonka raataminen ei riittänyt Alun voittoon.

Alulla on mahdollisuus pitää kotietu pudotuspelien puolivälieriin, jossa kohtaavat runkosarjan 3-6 ja 4-5. Kotietu edellyttää kuitenkin paluuta voittokantaan ja voittoja viimeisistä runkosarjapeleistä Huimaa, Vimpeliä, Espoo Unitedia ja Espoo Teamia vastaan.

Clark ei uskalla luvata loppukaudesta kultaa ja kunniaa, mutta toivoo kannattajien jaksavan kannustaa vielä Alkua alavireisestä kevätkaudesta huolimatta.

– Tämä sarja on niin tasainen, että kuka tahansa näyttää pystyvän voittamaan kenet tahansa.

Ashley Clark päätti aloittaa ammattilaisuransa Suomessa pitkälti agenttinsa suosituksesta, joka on myös Alun toisen pelurin Tyonna Snown agentti.

– Vaihtoehtona oli muistaakseni ainakin Islanti, mutta päätin tulla Suomeen, vaikken tiennytkään maasta oikein mitään, Clark kertoo.

Clark on kotoisin Oklahoman osavaltiosta ja sen suurimman kaupungin Oklahoma Cityn liepeiltä. Myös hänen yliopistokaupunkinsa Tulsa sijaitsee Oklahomassa vain runsaan tunnin matkan päässä kotoa.

Oklaholmassakin on talvella kylmä, vaikka se sijaitsee suurinpiirtein samalla leveysasteella lämpimänä tunnetun Las Vegasin kanssa.

– Lunta ei tule kovin paljon paljon, mutta välillä on tosi jäätävää ja sitten taas lämmintä. Odotin kokevani Suomessa oikein supertalven, mutta vaikka onkin ollut kylmä, olen odotellut koska se kunnon talvi ja metrien lumikinokset oikein tulevat, Clark ihmettelee kevään kynnyksellä. FL

Ashley Clark
23 v. 178 cm laitahyökkääjäPeliura:2012-13: Tulsan yliopisto 5,8 pist./3,8 levyp.2013-14: Tulsan yliopisto 14,6/6,42014-15: Tulsan yliopisto 14,5/7,62015-16: Tulsan yliopisto 14,9/6,52016-17: FoA, Korisliiga 18,0/6,9

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti