Lounais-Häme

CNN: Indonesian turmakoneen musta laatikko on saattanut löytyä

Jakarta
01.11.2018, 07:38

Ulkomaat

Indonesialaiset onnettomuustutkijat uskovat löytäneensä yhden maanantaina Jaavanmereen syöksyneen Lion Air -yhtiön koneen mustista laatikoista, raportoi CNN. Löytö voi auttaa selvittämään turman syytä.
CNN Indonesia on julkaissut kuvia sukeltajista, jotka nostavat veneeseen oranssia laitetta, niin kutsuttua mustaa laatikkoa, jonka uskovat sisältävän lennon tiedot. Laitteeseen tallentuvat myös lentäjien keskustelut.
CNN Indonesian mukaan Indonesian pelastusviranomaiset ovat vahvistaneet, että musta laatikko on löytynyt. Runkoa, ja samalla mustaa laatikkoa, on etsitty noin 30-40 metrin syvyydestä
Eilen etsijät uskoivat paikantaneensa koneen rungon. Etsinnöissä apuna on käytetty muun muassa kaikuluotaimilla varustettuja sota-aluksia, helikoptereita ja kymmeniä sukeltajia.
Lion Air -yhtiön kone nousi Indonesian pääkaupungista Jakartasta ja katosi tutkasta ennen turmaa. Lento oli matkalla Pangkal Pinangin kaupunkiin Bangkan saarelle.
Kone oli pyytänyt palaamislupaa ennen tutkasta katoamista, mutta tutkatietojen mukaan kone ei kääntynyt takaisin eikä raportoinut hätätilanteesta. Pian palaamisluvan pyytämisen jälkeen koneeseen menetettiin yhteys.
189 matkustajaa ja miehistön jäsentä kuoli, kun kone syöksyi mereen. Etsinnöissä on viranomaisten mukaan käynyt käytännössä selväksi, ettei kukaan selvinnyt turmasta hengissä.

https://edition.cnn.com/2018/11/01/asia/lion-air-crash-intl/index.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti