Lounais-Häme

CNN: Pohjois-Korea palautti USA:lle Korean sodassa kaatuneiden amerikkalaissotilaiden jäännöksiä

Honolulu
02.08.2018, 09:16

Ulkomaat

Pohjois-Korea on palauttanut Yhdysvalloille Korean sodassa kaatuneiden amerikkalaissotilaiden jäännöksiä. Pohjois-Korean presidentti Kim Jong-un ja Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump olivat sopineet jäännösten palauttamisesta tavatessaan kesäkuussa.
Trump kiitti Kimiä Twitterissä siitä, että tämä piti sanansa.
– En ole ollenkaan yllättynyt tästä ystävällisestä eleestä. Kiitoksia myös mukavasta kirjeestä – toivottavasti tapaamme pian, Trump tviittasi.
CNN:n mukaan 55 lippuun käärittyä arkkua on lastattu lentokoneista Honolulussa Havaijilla. Varapresidentti Mike Pence osallistui seremoniaan, jolla sotilasvainajat toivotettiin tervetulleiksi kotimaahan.
Seuraavaksi arkuissa olevat jäännökset on määrä tutkia vainajien tunnistamiseksi.

”Vasta alkua”

Tilaisuudessa pitämässään puheessa Pence kutsui sotilasvainajien jäännösten palauttamista käsin kosketeltavaksi edistykseksi yrityksissä rakentaa rauhaa Korean niemimaalle.
– Tiedän presidentti Trumpin olevan kiitollinen siitä, että puhemies Kim piti sanansa, hän sanoi.
– Mutta tämä on vasta alkua. Meidän työmme ei ole tehty ennen kuin kaikkien kaatuneitten sankariemme olinpaikka on saatu selville. Pidämme huolta siitä, että näistä (nyt takaisin Yhdysvaltoihin tuoduista) sankareista tulee ne, jotka näyttävät tietä monien muiden kotiinpaluulle tulevaisuudessa.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1024879317577285633
https://www.cnn.com/2018/08/01/politics/korean-war-remains-mike-pence/index.html

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti