Lounais-Häme

CNN: Saudien iskuryhmän jäsen vaelteli Istanbulissa Khashoggin vaatteissa ja tekoparrassa

Ankara
22.10.2018, 17:49

Ulkomaat

Saudijournalisti Jamal Khashoggin murha oli julmasti suunniteltu, sanoo Turkkia hallitsevan AKP-puolueen puhemies Omer Celik. Hänen mukaansa tapahtunutta yritettiin suurella vaivalla peitellä.
– Tämä on hyvin monimutkainen murha. Muut saavat luvan spekuloida tapahtumilla, mutta me (Turkin hallitus) emme voi niin tehdä, Celik sanoi toimittajille.
Saudi-Arabian mukaan Khashoggi kuoli Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa nyrkkitappelun seurauksena. Saudi-Arabia on kutsunut toimittajan kuolemaa ”valtavaksi virheeksi” ja vakuuttanut, ettei toimittajaa ollut tarkoitus tappaa.
Turkkilaislähteiden mukaan Saudi-Arabian hallintoa kirjoituksissaan kritisoinut Khashoggi tapettiin konsulaatissa, minkä jälkeen ruumis paloiteltiin ja kuljetettiin pois konsulaatista. Tätä varten Saudi-Arabiasta oli lähetetty maahan 15 hengen iskuryhmä.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on luvannut kertoa ”alastoman totuuden” asiasta tiistaina.

”Kaksoisolento” valvontakamerakuvissa

Uutiskanava CNN:n mukaan yksi Saudi-Arabian Istanbuliin lähettämän iskuryhmän jäsenistä nähdään valvontakamerakuvissa kuljeksimassa ympäri kaupunkia pukeutuneena murhatun toimittaja Jamal Khashoggin vaatteisiin,
CNN:n saamissa kuvissa näkyy, miten mies poistuu Khashoggin vaatteisiin pukeutuneena konsulaatin takaovesta. Mies on CNN:n mukaan tunnistettu Mustafa al-Madaniksi. Hän on suunnilleen Khashoggin ikäinen ja ruumiinrakenteeltaan samankaltainen. Lähtiessään konsulaatista hänellä on tekoparta ja silmälasit. Valvontakamerat kuvasivat Madanin lähellä Istanbulin Sinistä moskeijaa muutamia tunteja sen jälkeen, kun Khashoggi meni konsulaattiin.
– Khashoggin vaatteet olivat todennäköisesti vielä lämpimät, kun Madani pukeutui niihin, sanoi CNN:n haastattelema turkkilaislähde.
Lähteen mukaan turkkilaiset uskovat, että Madani lähetettiin Istanbuliin nimenomaan esittämään Khashoggia.
– Kaksoisolentoa ei tarvita luovutusta tai kuulustelua varten. Arviomme ei ole muuttunut. Tässä oli kyseessä harkittu murha, ja ruumis siirrettiin pois konsulaatista.

https://edition.cnn.com/2018/10/22/middleeast/saudi-operative-jamal-khashoggi-clothes/index.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic