Lounais-Häme

CNN: Trump uskoo, että häntä arvostelleen mielipidekirjoituksen takana on turvallisuusviranomainen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uskoo, että häntä arvostelleen ja suurta huomiota herättäneen mielipidekirjoituksen takana on joku kansallisen turvallisuuden eteen työskentelevä henkilö, sanoo Trumpin neuvonantaja KellyanneConway uutiskanava CNN:lle.

Trump vaati perjantaina oikeusministeriä tutkimaan New York Timesin julkaiseman nimettömän mielipidekirjoituksen ja selvittämään, kuka sen kirjoitti. Kirjoituksen mukaan Trumpin hallinnossa on useita avustajia, jotka toimivat Trumpia vastaan suojellakseen Yhdysvaltoja presidentiltään.

Conway sanoo, ettei hän usko kirjoittajan työskentelevän Valkoisessa talossa.

– (Kyseisen henkilön) pitäisi tulla esiin ja sanoa se tai erota, koska hän ei ole lojaali presidenttiä kohtaan, Conway sanoi.

Mielipidekirjoituksen laatijan mukaan perimmäinen ongelma on Trumpin moraalittomuus. Presidentin johtamistyyliä hän kuvailee äkkipikaiseksi, vihamieliseksi, pikkumaiseksi ja tehottomaksi.Trump vaatinut lehteä rikkomaan lähdesuojanAsiantuntijoiden mukaan on epätodennäköistä, että oikeusministeriöllä olisi laillista pohjaa ryhtyä metsästämään kirjoittajan henkilöllisyyttä, kirjoittaa Washington Post. Poikkeuksena kuitenkin olisi, jos kirjoittaja työskentelee armeijan leivissä, sillä siellä ylipäällikön halventaminen on kiellettyä.

Iso joukko Trumpin hallinnossa työskenteleviä ihmisiä on kiistänyt olevansa kirjoituksen takana.

Conway tyrmäsi epäilyt siitä, että mielipidekirjoitus johtaisi työntekijöiden lähtöön tai mittavaan ”puhdistukseen” Trumpin hallinnossa.

Trump on haukkunut kirjoittajaa pelkuriksi ja vaatinut New York Timesia rikkomaan kirjoittajan lähdesuojan. Lehti kertoi julkaisevansa Trumpin hallinnossa työskentelevän ”vanhemman neuvonantajan” mielipidekirjoituksen poikkeuksellisesti nimettömänä. Lehti ilmoitti tuntevansa kirjoittajan ja perusteli ratkaisua sillä, ettei tämä voisi kertoa tärkeää näkökulmaansa yleisölle omalla nimellään.

https://edition.cnn.com/2018/09/07/politics/donald-trump-kellyanne-conway-national-security-oped/index.html?utm_content=2018-09-07T22%3A51%3A02&utm_term=image&utm_source=twCNNi&utm_medium=social
https://www.nytimes.com/2018/09/05/opinion/trump-white-house-anonymous-resistance.html
https://www.washingtonpost.com/politics/trump-justice-department-should-investigate-anonymous-op-ed-author/2018/09/07/b1eecd80-b2ba-11e8-a20b-5f4f84429666_story.html?utm_term=.d72168b779ae

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti