Lounais-Häme

CNN: USA harkitsee turvatarkastusten lopettamista pienillä lentokentillä

Washington
02.08.2018, 06:49

Ulkomaat

Yhdysvaltojen liikenneturvallisuusviranomainen TSA harkitsee turvatarkastusten lopettamista yli 150 pienellä ja keskisuurella lentokentällä, kertoo CNN. Tieto perustuu nimettömiin lähteisiin ja CNN:n haltuunsa saamiin TSA:n sisäiseen käyttöön tarkoitettuihin asiakirjoihin.
Asiakirjojen mukaan turvatarkastusten lopettaminen korkeintaan 60-paikkaisten lentokoneiden käyttämillä kentillä heikentäisi lentoturvallisuutta vain vähän, mutta toisi 115 miljoonan dollarin eli vähän alle sadan miljoonan euron säästöt. Säästyneillä rahoilla voitaisiin tehostaa turvatarkastuksia suuremmilla lentokentillä.
Ehdotuksessa kaavaillaan, että mikäli pieniltä lentokentiltä lähteneet matkustajat vaihtaisivat lentoa isommalla kentällä, heidät turvatarkastettaisiin lennon vaihdon yhteydessä.

Ehdotus herättää huolta

Kaksi TSA:n virkamiestä kertoo CNN:lle nimettömänä pelkäävänsä kansalaisten turvallisuuden vaarantuvan, mikäli ehdotus toteutetaan. CNN:n terrorismianalyytikko Paul Cruickshank pitää ällistyttävänä, että turvatarkastusten vähentämistä edes harkitaan.
Ehdotuksen laatijat uskovat, etteivät pienet lentokoneet ole terroristeille houkutteleva kohde, koska suurempaan koneeseen iskeminen aiheuttaa niin paljon enemmän tuhoa.
Cruickshank kuitenkin korostaa, että terroristijärjestöt al-Qaida ja Isis pitävät lentoliikennettä yhä erittäin houkuttelevana kohteena terrori-iskulle. Hän sanoo, että vaikka koneeseen mahtuisikin alle 60 matkustajaa, sen räjäyttäminen ilmassa takaisi terroristeille pääsyn uutisotsikoihin ja aiheuttaisi paitsi kymmenien ihmishenkien menetyksen myös merkittäviä taloudellisia seuraamuksia.

https://www.cnn.com/2018/08/01/politics/tsa-considering-eliminating-screening-at-smaller-airports/index.html

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti