Lounais-Häme

Communicare toi töitä jo kahdelletoista

Forssan Kutomonkujalla sijaitsevan Communicare Finland oy:n toimistossa kuuluu tasainen puheensorina. Maaliskuussa Forssassa toimipisteen avannut yritys työllistää tällä hetkellä kaksitoista henkilöä. Määrä on tarkoitus kasvattaa kuuteentoista.

Kutomonkujan puhelinpalvelukeskuksessa hoidetaan erilaisia toimeksiantoja yrityksen pariltakymmeneltä päämieheltä. Puhelimessa tehdään erilaisia myyntikampanjoita aina vakuutuksista kerhojäsenyyksiin sekä hoidetaan esimerkiksi Omena Hotelsin asiakaspalvelua.

Forssan toimiston yksikköpäällikkö Nina Rasehorn on tyytyväinen.

-Meidät on otettu Forssassa hyvin vastaan. Saimme kivat tilat ja löysimme mahtavia tyyppejä työntekijöiksi.

Forssan toimisto on osa maanlaajuista ketjua, jolla on yksitoista toimipistettä ja joka työllistää noin 200 henkilöä.

Alku Forssassa ei ollut aivan yhtä auvoisa. Ensimmäisenä yritys kohtasi ennakkoluulot.

-Pahin kommentti oli, että miksi teidän nyt tarvitsee tänne tulla, Rasehorn kertoo.

Yritys toivoi Ely-keskukselta työttömien työnhakijoiden rekrytointikoulutusta. Hämeen Ely-keskuksessa tällaista ei kuitenkaan nähty mahdollisena. Communicare rekrytoi ja koulutti työntekijänsä itse. TE-toimisto tuli vastaan tarjoamalla tilat rekrytointihaastatteluihin.

-Ehkä jonkinlaista yhteydenottoa kaupungilta olisin kaivannut vaikka nyt. Tarjoamme kuitenkin useita palvelualan työpaikkoja, Rasehorn sanoo.

Alun nihkeän vastaanoton Rasehorn arvelee johtuvan puhelinmarkkinointialan huonosta maineesta ja alalla toimivien yritysten laajasta kirjosta.

-Mukaan mahtuu monenlaista. Tätä alaa saisi valvoa tarkemminkin. Alalla esimerkiksi puhutaan takuupalkasta. Monessa yrityksessä sen kuitenkin menettää, jos tienaa myös provisiota. Meillä saa aina tuntipalkan ja aina provisiot päälle. Minusta palkan täytyy olla sellainen, että työllä elää, hän sanoo

Urjalaan muuttanut Rasehorn on ollut alalla vuodesta 2004. Forssaan hän tuli uutta toimistoa vetämään. Forssassa keskitytään lähinnä puhelinmyyntiin, ja käynnissä on useita kampanjoita rinnakkain. Arjen tasolla tämä tarkoittaa, että työntekijä saa rakentaa päivänsä mieleisekseen.

-Meillä on töissä kaikenlaisia ihmisiä, erilaisilla kokemuksilla. Se on hienoa. Olemme myös pystyneet tarjoamaan monelle nuorelle ensimmäisen työn tai työelämästä sivuun jääneelle uuden uran. Räätälöimme työsopimuksia ihmisen elämäntilanteen mukaan. Moni tekee esimerkiksi kaupan alalla pienen tuntimäärän osa-aikatyötä ja tarvitsee lisäansioita, tästä voi saada sellaisen. Tärkeintä on hyvä asenne. Jos on positiivinen ja haluaa tehdä töitä, täällä kyllä pärjää. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic