Lounais-Häme

Costa Rica kesti melkein loppuun asti - Brasilialle maalit ja voitto vasta ekstraminuuteilla

Helsinki
22.06.2018, 19:49

Urheilu-uutiset

Brasilia sai haluamansa eli avausvoiton Venäjällä pelattavassa jalkapallon MM-lopputurnauksessa, kun Costa Rica kaatui E-lohkon toisen kierroksen ottelussa 2-0. MM-suosikkeihin lukeutuvan Brasilian esitys ei hurmiota nostanut, ja piinasta joukkueen päästi vasta Philippe Coutinhon maali ottelun lisäajan avausminuutilla. Pelin viime sekunneilla maalin makuun pääsi myös maailman kallein jalkapalloilija Neymar.
Coutinholle maali oli kisojen toinen, hän osui myös 1-1-tasapelissä Sveitsiä vastaan. Maalinsa jälkeen vuolaasti kyynelehtineelle Neymarille osuma oli puolestaan maajoukkueuran 56:s, ja hän jätti Brasilian maajoukkueen kaikkien aikojen tilastossa taakseen Romarion. Edellä ovat vielä Pele 77 maalillaan sekä Ronaldo 62 maalillaan.
– Hän on ihminen, hän tarvitsee vielä aikaa päästäkseen omalle korkealle tasolleen. Sitä ennen joukkueen on oltava vahva, eikä nojata täysin vain häneen, Brasilian valmentaja Tite kuvaili pelin jälkeen viitaten Neymarin 3,5 kuukauden loukkaantumistaukoon seurakauden päätteeksi.
Sinnikkäästi taistelleelle, mutta jälleen palkintoa vaille jääneelle Costa Ricalle tappio oli toinen, sillä avauskierroksella se hävisi Serbialle 0-1. Näin Costa Rican toiveet jatkopaikasta eli lohkon kahden kärkeen yltämisestä karisivat. Jäljellä sillä on vielä päätöskierroksen peli Sveitsiä vastaan.
– En tiedä, mitä muutakaan olisimme voineet tehdä, Costa Rican valmentaja Oscar Ramirez puolusteli varsin ääripuolustavaa taktiikkaa Brasiliaa vastaan.
– Se mitä teimme, oli mielestäni täydellistä. Muistakaahan, että pelasimme maailman toiseksi parasta joukkuetta vastaan. Ja kun ottaa huomioon meidän resurssimme, tuo mitä teimme oli mielestäni kohtuullista.

Videotarkastus loi draamaa

Draamaa ottelun loppuvaiheisiin toi maaleja ennen uusi VAR-videotuomarointi. Brasilian pelaajat riemuitsivat rangaistuspotkusta 77. minuutilla, kun Neymar päätyi kentän pintaan rangaistusalueella taisteltuaan pallosta costaricalaispuolustajan kanssa.
Erotuomari Björn Kuipers kuitenkin kumosi päätöksensä, nähtyään tilanteen VAR-videotarkastusmonitorista.
Neymarin kaatuminen huijasi Kuipersin ohella monet muutkin, mutta VAR näytti tosiasian: Neymar kapsahti selälleen aivan omia teitään, kontakti puolustajaan oli hyvin vähäinen.
Brasilialla on kahdesta ottelusta neljä pistettä, ja se kohtaa lohkon viimeisellä kierroksella ensi keskiviikkona Serbian.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic