Lounais-Häme

DA-Group osti osan Microsoftin laboratoriosta

Forssalainen teknologiakonserni DA-Group on ostanut osan Microsoftin mobiililaitteiden testaus- ja tuotekehityslaboratorioista mittalaitteineen Tampereen Hervannasta.

DA-Group tulee tarjoamaan yrityksille aiempaa laajempia akkreditoituja testauspalveluita eri alojen elektroniikkaratkaisuihin ja mobiilisovelluksiin.

DA-Groupin testaustoiminta on keskitetty konserniin kuuluvan tytäryhtiön Eleforssin nimiin.

Kaupan myötä DA-Groupin Tampereen toimipiste muuttaa kokonaisuudessaan Tampereen ydinkeskustasta Hervannan noin 2000 neliömetrin tiloihin.

DA-Groupin toimitusjohtaja Sami Kotiniemi arvioi Tampereelle sijoittuvalla testaustarjonnalla olevan kysyntää erityisesti Tampereen seudun ja sen ympäristön elektroniikka-alan yritysten keskuudessa. Testipalveluita Suomessa tuottaa noin kymmenkunta yritystä.

Suomessa on kuitenkin tällä hetkellä vain muutama FINAS:in akkreditoima EMC-testauspalveluiden tarjoaja, joista Eleforss tulee olemaan yksi.

FINAS:ista tuli vuonna 2015 Tukesin akkreditointiyksikkö, ja se jatkaa Suomen kansallisena akkreditointielimenä nimellä FINAS-akkreditointipalvelu.

-Laajempia mahdollisuuksia testaukseen tarvitaan myös omassa tuotekehittelyssä ja tuotteiden testauksessa. Meillä on hallinnassa koko tuotantoketju suunnittelusta tuotteiden valmistukseen ja testaukseen. Lisäksi voimme tarjota palveluita asiakkaalle yhden luukun periaatteella. Testauspuolelle tulemme myös palkkaamaan muutamia osaajia lisää, Kotiniemi sanoo.

Kotiniemi korostaa. että testaustoimintaan ei tule keskeytystä toteutettavan Tampereen toimitilojen muuton myötä.

Kaikkiaan DA-Group työllistää tällä hetkellä 82 henkilöä, joista Forssassa yli 60.

DA-Groupin liikevaihto on reilu 10 miljoonaa euroa. Testaustoiminnasta Kotiniemi arvioi saatavan vuoden kuluttua vuositasolla 1–2 miljoonan euron liikevaihto. DA-Group suunnittelee ja valmistaa ratkaisuja teollisuuden, puolustusteollisuuden ja avaruusteknologian tarpeisiin.

DA-Group osti vuoden 2015 lopulla Sanoman painotalon Forssan Kassimäestä pääkonttorikseen ja tuotantotiloikseen. Yritys toimi aikaisemmin Jokioisilla.

Myös Eleforssin toimintoja Forssassa tullaan laajentamaan Eleforssin Forssan yksikön muuton myötä Kehräämöltä Kassimäkeen.

DA-Groupin testipalvelussa asiakkaiden elektroniikkalaitteet ja -järjestelmät testataan tuotekehitys- ja tuotantovaiheessa, ennen tuotteen tuotantoon hyväksyntää ja markkinoille vapautusta.

Kattavilla testauksilla varmistetaan tuotteiden sovellus- ja markkinakelpoisuus sekä luotettavuus suorituskyvyn, ominaisuuksien sekä viranomaisvaatimusten osalta. Testien tuloksista ja niissä havaituista asioista toimitetaan asiakkaalle aina yksityiskohtainen raportti.

Tiedon avulla tuotekehitystä voidaan johtaa oikeaan suuntaan, jossa asiakasyritys voi taas käyttää hyväkseen DA-Groupin osaamista. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic