Lounais-Häme

Delta Auto Forssa maan paras Kian myyjä

-Kundit ovat tehneet valtakunnallisesti hienoa työtä. Forssassa on myyty viime vuonna 130 uutta Kiaa. Huikean loistava suoritus, sanoo Kian maahantuonnin pr-päällikkö Lauri Puintila.

Kian markkinaosuus automerkkien välillä kohosi Forssassa viime vuonna 10,7 prosenttiin.

Puintila sanoo Kian tehneen autovalmistajana paljon kehitystyötä. Myyntivalttina on autolle tarjottava seitsemän vuoden takuu.

Puintila kertoo Euroopassa myydyn viime vuonna 472 000 Kiaa, kun globaalisti myynti kohosi viime vuonna yli kolmen miljoonan auton.

 

Kian voimakkaasta tuotekehityksestä kertoo myös se, että Kialta tuli viime vuonna kolme uutta mallia, joiden joukossa on näyttävä gran turismo Stinger ja crossover Stonic. Korean lisäksi Kioja valmistetaan Slovakiassa Zilinassa. Kian kehitystyö ja mallien uudistuminen jatkuu myös tänä vuonna.

Konsta Lepola Delta Auto Forssasta sanoo Kioja myydyn Forssassa vuodesta 2004 lähtien. Kialle on muodostunut merkkiuskollinen ostajakuntansa. Lepolan mukaan auton valtteja ovat pitkä takuu sekä merkkiliikkeen tuki huoltoja myöten. Kolmen automyyjän lisäksi Delta Autossa työskentelee huoltopuolella yhdeksän henkilöä.

-Meillä on huollossa nuorekas ja ammattitaitoinen porukka, Lepola painottaa. Autohuolto huoltaa myös muita merkkejä.

Delta Auto Forssassa on myynnissä Kian lisäksi automerkeistä Opel ja Mitsubishi.

 

Kian ja Mitsubishin maahantuontiliiketoiminta on siirtynyt Delta Motor Group oy:ltä espanjalaisen Bergé Automociónin hallintaan. Delta Auto jatkaa Kian ja Mitsubishin vähittäismyyjänä, eikä kauppa näy mitenkään esimerkiksi Delta Auton liikkeissä.

Liiketoimintakaupan myötä Delta Motor Group Oy:n maahantuontiliiketoiminnan palveluksessa oleva henkilöstö siirtyy uuden yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Liiketoimintakaupan piirissä on 50 työntekijää. Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi on valittu Delta Motor Group oy:n maahantuontitoimintojen johtaja Miska Tammelin.

Bergé myy vuosittain noin 130 000 ajoneuvoa. Näistä Kioja on yli 40 000 ja Mitsubisheja noin 30 000. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic