Lounais-Häme

Demareilla haussa voittoisa profiili

Forssan työväenyhdistys loi kuntavaalistartissaan Forssan torilla lauantaina asetelmia kohti kuntavaaleja.
Koulutusasiat ovat nousemassa vaaliohjelman keskiöön Forssassa. SDP ajaa maksutonta varhaiskasvatusta. Forssan kouluratkaisusta puolueella ei ole yhteistä linjausta, vaikka osa on monitoimikeskuksen rakentamista vastaan.
– Lähtökohtana on, että kaikille lapsille on turvallinen ja hyvä koulu, jossa opiskella, sanoo kaupunginvaltuutettu Jouni Mäkelä.
Demarit haluavat paikkakunnan yrityselämää ja työpaikkoja kehittääkseen lisätehoa yrityspalveluihin. Forssan Yrityskehityksen pitää demareiden mukaan jatkaa työskentelyä paikkakunnan oppilaitosten, Luonnonvarakeskuksen ja TE-toimiston kanssa, jotta yhden luukun periaate toimii ja kehittyy entisestään.
Forssan työväenyhdistyksen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kaisa Lepola arvioi, että sote-uudistuksen loppuunvienti paikkakunnalla määrittää kuntavaaliasetelmia.
– On merkitystä, miten profiloidutaan.
Forssan työväenyhdistyksen johtokunnassa on vallalla samanlaista yhteisyritystä epäilevää/ vastustavaa henkeä kuin Jokioisten ja Tammelan yhdistyksissä. Mäkelä huomauttaa, että tiukkaa kantaa on vaikea määrittää, kun ei vielä tiedetä, mitä on tulossa.
Selvä vaalivoitto on Kaisa Lepolan odotuksissa, sillä yllätyksellisissä viime vaaleissakaan puolueen ykköspaikka ei jäänyt kauaksi.
Jouni Mäkelä toteaa, että kuntavaaliehdokkaiden kokoaminen on ollut haastavaa.
– Monelle on tullut käsitys, kun maakunnista vallan puhutaan, ettei kuntavaaleilla enää ole merkitystä. Päinvastoin, näin murrosvaiheessa niillä on entistä enemmän väliä.
Valtuutettu Janne Vuorenmaa vahvistaa, että valtuutetuilla riittää maakuntahallinnonkin jälkeen tärkeää tehtävää koulutuksesta infrastruktuuriin ja kaavoitukseen.
Demarit pyrkivät Forssassa kokoamaan kaupunginvaltuuston kokoisen eli 43 nimen listan, kun koossa on nyt 31 nimeä. Nykyisistä valtuutetuistakin jokunen on jättänyt ilmoittautumisensa viime hetkiin. 
Mäkelä harmittelee, että kulunut valtuustokausi on valunut kuin hukkaan, kun kaupunginhallitus ei kyennyt tekemään päätöksiä eivätkä asiat juuri edenneet valtuustossakaan. Nyt toivo on paitsi vaaleissa myös uudessa kaupunginjohtajassa.
Demarit pitävät Forssan vaalituvallaan Scandicin kiinteistössä avajaiset lauantaina 11. maaliskuuta. Tupa on päivittäin auki vaalipäivään 9. huhtikuuta asti.
– Haluamme kuunnella kuntalaisia. Nyt on vaikuttamisen paikka, Lepola sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti