Lounais-Häme

Demokraatit: Trump onnitteli puhelimitse edustajainhuoneen voitosta

Helsinki
07.11.2018, 14:21

Ulkomaat

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on onnitellut puhelimitse edustajainhuoneen demokraattiryhmän puheenjohtajaa Nancy Pelosia demokraattien voitosta edustajainhuoneen vaaleissa, kertoo Pelosin apulaiskansliapäällikkö Drew HammillTwitterissä.
Hammillin mukaan presidentti kiitti Pelosia siitä, että tämä oli voitonpuheessaan peräänkuuluttanut puoluerajat ylittävää yhteistyötä.
Puoluerajat ylittävä yhteistyö on viime vuosina käynyt koko ajan vaikeammaksi ja harvinaisemmaksi, kun puolueiden välinen kahtiajako on kärjistynyt. Sen vuoksi kongressi saattaa nykyään helposti ajautua umpikujaan, kun sen kamarit ovat eri puolueiden hallussa.
Kongressin ensi vaalikaudesta voi tulla vaikea, sillä demokraatit ovat saamassa vallan käsiinsä edustajainhuoneessa, mutta republikaanit säilyttävät valtansa senaatissa.
Trump itse kommentoi alustavia vaalituloksia aiemmin Twitterissä lauseella ”Valtava menestys tänään”. Hän myös kiitti kaikkia tviitissään. CNN:n mukaan hän ei muutoin aio kommentoida vaaleja tänään.

Trump kommentoi vaalitulosta myöhemmin tänään

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpkommentoi kongressivaalien tuloksia lehdistötilaisuudessa myöhemmin tänään.
Valkoisen talon mukaan Trumpin lehdistötilaisuus alkaa puoli seitsemältä illalla Suomen aikaa.
Vaaleissa Trumpin republikaanit menettivät edustajainhuoneen hallinnan demokraateille, mutta säilyttivät enemmistönsä senaatissa.

https://twitter.com/Drew_Hammill/status/1060031723096948736
https://twitter.com/realDonaldTrump

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti