Lounais-Häme

Demokraattien riveistä vaaditaan suunnitelmaa jo erotettujen siirtolaisperheiden yhdistämiseksi

Washington
21.06.2018, 02:41

Ulkomaat

Yhdysvalloissa demokraattien riveistä on esitetty vaatimuksia, että jo erotettujen siirtolaisperheiden yhdistämiseksi tehdään suunnitelma. Asiasta uutisoivan Guardianin mukaan joitakin demokraattisen puolueen edustajia on vaatinut asiaa Twitterissä.
– Milloin he (jo vanhemmistaan erotetut lapset) näkevät jälleen vanhempansa? Heidät täytyy yhdistää välittömästi, kirjoitti esimerkiksi kalifornialaissenaattori Kamala Harris.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump allekirjoitti keskiviikkona presidentin asetuksen, jolla estetään laittomasti Yhdysvaltoihin tulleiden siirtolaisperheiden jäsenten erottaminen Meksikon rajalla. Trump oli useiden viikkojen ajan sanonut, että ainoastaan kongressi pystyy päättämään siirtolaislasten erottamisen perheistään. Perheiden erottamisesta nousi kuitenkin suuri kohu, ja Trumpin hallinto päätyi kovan kritiikin kohteeksi.
Allekirjoitusseremoniassa Trump sanoi, että kyse on perheiden pitämisestä yhdessä. Hän kuitenkin lisäsi, että niin sanottu nollatoleranssi jatkuu.
Trump syyttää edeltäviä Yhdysvaltain keskushallintoja siitä, etteivät ne ratkaisseet maahanmuutto-ongelmaa.
– Tilanne on jatkunut vuosikausia. Katsotaan, josko se pystytään ratkaisemaan. Tämä ei tapahtunut vasta äsken, hän sanoi ennen allekirjoitusta.
Asetuksen mukaan siirtolaisperheet täytyy pitää yhdessä paitsi niissä tapauksissa, joissa lapsen hyvinvointi on vaarassa, kertoo muun muassa BBC. On kuitenkin epäselvää, kauanko perheitä voidaan pitää yhdessä.

Edustajainhuoneen määrää äänestää maahanmuuttolaista

Trump allekirjoitti asetuksen sen jälkeen, kun Yhdysvaltain edustajainhuoneen kerrottiin äänestävän perheiden erottamista koskevasta lainsäädännöstä. Asiasta kertoi edustajainhuoneen puhemies Paul Ryan.
– Me emme halua, että lapsia viedään vanhemmiltaan. Voimme panna täytäntöön maahanmuuttolainsäädäntöämme perheitä rikkomatta. Hallinto sanoo haluavansa kongressin toimivan ja me toimimme, Ryan sanoi.
Hän myös kertoi, että lakiesityksen mukaan perheet pysyisivät jatkossa yhdessä, maan turvallisuusministeriön säilössä oikeudenkäyntinsä ajan.
Ryan kertoi lakiehdotuksen myös ”hyvin elegantilla tavalla” ratkaisevan niin kutsuttujen ”unelmoijien” asemaa. ”Unelmoijilla” tarkoitetaan Yhdysvaltoihin laittomasti lapsena tuotuja paperittomia siirtolaisia.
Washington Postin mukaan laajasti on kuitenkin epäilty, että lakiehdotus ei mene läpi.

9. päivään mennessä yli 2 300 lasta oli erotettu vanhemmistaan

Tuhansia siirtolaislapsia erotettiin vanhemmistaan touko- ja kesäkuun aikana. Kansallisen turvallisuuden viraston tilastojen mukaan kesäkuun 9. päivään mennessä jo yli 2 300 siirtolaislasta oli erotettu vanhemmistaan.
Yhdysvaltain maahanmuutto- ja tullivirasto ICE:n entinen johtaja on sanonut uskovansa, että sadat vanhemmistaan erotetuista lapsista eivät enää näe vanhempiaan.
– Pysyvä erottaminen. Sitä sattuu, ICE:n entinen johtaja John Sandweg kommentoi NBC Newsille.
Sandweg toimi viraston johdossa Barack Obaman presidenttikauden aikana vuosina 2013 ja 2014.

https://www.theguardian.com/us-news/live/2018/jun/20/tender-age-trump-children-separations-detention-shelters-latest-news-updates-live#5b2ac163e4b0a90d612abd83
https://twitter.com/SenKamalaHarris/status/1009529532632707072
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-44552852
https://www.washingtonpost.com/powerpost/gop-leaders-voice-hope-that-bill-addressing-family-separations-will-pass-thursday/2018/06/20/cc79db9a-7480-11e8-b4b7-308400242c2e_story.html?utm_term=.83144107c1c5
https://www.nbcnews.com/storyline/immigration-border-crisis/former-ice-director-some-migrant-family-separations-are-permanent-n884391

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic