Lounais-Häme

Dinosaurukset heräsivät eloon Forssassa

Forssan Citymarketin parkkipaikalla on lauantaista saakka kuulunut dinosaurusten mylvintää. Tosin äänen lähteenä olevan Dino World -kiertueen tapahtumakoordinaattorin Pekka Pekkosen mukaan juuri äänten todenmukaisuutta ei voi tietää.

-Näyttelyn dinosaurukset on mallinnettu paleontologisten löytöjen perusteella, joten ne on tehty mahdollisimman aidoiksi. Apatosauruksellamme on esimerkiksi neljä kynttä ihan niin kuin oli oikeastikin. Dinosaurusten ääntelystä ei sen sijaan kukaan tiedä, Pekkonen kuvaili.

Näyttely koostuu liikkuvista, ääntelevistä ja jopa hengittävistä tietokoneohjelmoiduista dinosaurusta sekä lisämaksua vaativista pomppulinnasta ja dinoratsastuksesta.

Dino World kiertää nyt toista kesää suomalaisia paikkakuntia. Aiemmin dinosaurukset ovat matkanneet Saksassa ja Kroatiassa.

Yksi näyttelyn vetonaula on tasatunnein järjestettävä 15 minuutin live show, jossa muun muassa tyrannosaurus rex kuoriutuu munastaan, ja jossa lapset pääsevät silittämään vauvadinoa.

Kun live show’ssa ihmistä selvästi kookkaampi tyrannosaurus rex kävelee yleisön eteen ja työntää päänsä yleisön sekaan, kavahtavat niin pienemmät lapset kuin isommat aikuisetkin automaattisesti taaksepäin.

Neljävuotias Emilia Saunamäki pelästyi kävelevää dinoa sen verran, että live show’n ajaksi oli parempi siirtyä teltan ulkopuolelle isä-Tuomon kanssa. Isoveljeä, seitsemänvuotiasta Matias Saunamäkeäkin hiukan pelotti, mutta ulos ei silti tarvinnut lähteä.

-Ei se ollut oikea dinosaurus, ne ovat kuolleet jo. Mutta tuntui oikealta, Matias osasi kertoa.

Perheen äiti Johanna Saunamäki ei tunnusta, että dinosaurusesitys olisi pelottanut häntä.

-Hienosti se oli silti tehty kuitenkin, Johanna Saunamäki naurahti.

Perheessä Matias on dinosauruksista erityisen kiinnostunut.

-Kova ääni niistä lähti, poika totesi.

Pekkosen mukaan järjestäjät eivät varsinaisesti kohdenna tavoiteyleisöään lapsiin.

-Lapsille dinosaurukset ovat tietysti aina kova juttu, mutta käy meillä aikuisia pariskuntiakin, Pekkonen sanoi.

Ainakin viikonloppuna näyttely keräsi Pekkosen mukaan kävijöitä Forssassa hyvin.

-Olemme tyytyväisiä. Kulutkin ovat tietysti suuret, neljän päivän pysähdyksellä ensimmäiset kaksi päivää menevät kulujen kattamiseen, Pekkonen totesi. FL

Dino Show Forssan Citymarketin parkkipaikalla vielä maanantaina ja tiistaina klo 14–19.

Fingerpori

comic