Lounais-Häme

Djokovic ja del Potro kohtaavat Yhdysvaltain avointen miesten finaalissa

New York
08.09.2018, 07:36

Urheilu-uutiset

Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen miesten kaksinpelin finaalissa kohtaavat Serbian Novak Djokovic ja Argentiinan Juan Martin del Potro.
Finaalikaksikko varmistui, kun Djokovic kaatoi Japanin Kei Nishikorin erin 6-3, 6-4, 6-2. Aiemmin del Potro selvitti tiensä finaaliin, kun hallitseva mestari Rafael Nadal joutui keskeyttämään ottelun polvivamman takia.
Djokovic on voittanut Yhdysvaltain avointen mestaruuden kahdesti, vuosina 2011 ja 2015. Del Potrolla puolestaan on mestaruus vuodelta 2009.
Nadal sanoi luovuttamisen ottaneen koville, mutta hän arveli, ettei vammasta aiheudu pidempiaikaista haittaa. Hän on kärsinyt polvivammoista aiemminkin urallaan.
– Vihaan luovuttamista, hän sanoi.
– Ei se ole tennisottelu, kun yksi pelaa ja toinen on kentän laidalla.
Del Potro sanoi olevansa pahoillaan Nadalin puolesta.
– Ei tämä tietenkään ole paras tapa voittaa ottelua. Rakastan pelata Rafaa vastaan, koska hän on suurin taistelija tässä lajissa enkä pidä siitä, että näen hänen kärsivän. Olen surullinen hänen puolestaan, mutta myös iloinen siitä, että tein parhaani.
Djokovic iloitsi hänkin paikastaan sunnuntain finaalissa. Hän kutsui liki kaksimetristä del Potroa ”kiltiksi jättiläiseksi” ja sanoi arvostavansa tätä suuresti.
– Hän taistelee jokaisen ottelun ensimmäisestä pisteestä viimeiseen saakka.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti