Lounais-Häme

E-pojille ja D-tytöille aluemestaruudet

Jokioisten Koetuksen ansiokas juniorityö sai viikonloppuna hienon palkinnon, kun seuran E-pojat pesivät kilpasarjassa eteläisen alueen parhaat joukkueet suorastaan murskaluvuin ja vasta pari vuotta kasassa ollut D-tyttöjen joukkue oli pelisarjan selkeästi paras joukkue.

E-pojat ei hävinnyt Laitilan alueleirin yhteydessä pelatussa kilpasarjassa peliäkään. Juoksusuhde oli Koetukselle huima 102-25 ja loppuottelussakaan joukkue ei saanut kunnon vastusta, sillä Manse PP:n 06-joukkue kukistui juoksuin 15-2.

Forssan Urheiluakatemian valmentajana toimiva Ari Kenttäaho valmentaa Koetuksen E-poikien ohella myös D-poikia.

– E-pojat on poikkeuksellinen JOUKKUE isoilla kirjaimilla, joka osaa yllättää positiivisesti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Lähes kaikilla on kotoa saatua urheilutaustaa. He osaavat siksi suhtautua peleihin ja harjoituksiin oikein ja ottaa pelit riittävällä vakavuudella, Kenttäaho kuvailee.

Valmentaja myöntää ylivoiman tulleen yllätyksenä. Kaksi parasta peliään E-pojat pelasi Kenttäahon mukaan sunnuntaina välierässä ja finaalissa, joten peli kehittyi vielä alueleirin aikana.

– Joukkue osaa taktisesti pelata pesäpalloa kuten aikuiset ja viime vuodesta on menty eteenpäin niillä osa-alueilla, joilla annoimme aiemmin tasoitusta, kuten lyöntivoimassa, Kenttäaho analysoi.

Viime vuonna E-pojat sijoittui valtakunnallisessa kilpasarjassa kahdeksanneksi. Tuosta joukkueesta moni pelaa tänäkin kesänä E-junioreissa, joten voisi kuvitella, että menestys tämän kesän valtakunnallisessa sarjassa vielä paranee.

Kenttäajo kuitenkin toppuuttelee ajatusta ja sanoo, että joukkue ottaa pelin kerrallaan.

– Emme ole hävinneet tänä kesänä peliäkään. Se voi olla vaarallinenkin tie, sillä valtakunnallisella leirillä tulee vastaan kovia joukkueita, jotka koostuvat 06-syntyneistä pojista. Meillä on mukana neljä 06-syntynyttä, viisi 07-syntynyttä, yksi 09-syntynyt ja tyttöjä, Kenttäaho muistuttaa.

– Koetuksessa pyrimme pohtimaan jokaiselle pelaajalle sopivinta joukkuetta. Menemme pelaajan kehittyminen edellä, joukkue menestyy siinä ohessa jos menestyy, hän jatkaa.

D-tytöt kukistivat pelisarjan finaalissa yleensä kilpasarjaa pelaavan Kuusankosken Puhdin juoksuin 8-5. Joukkueen valmentaja Johanna Kallionpää muistuttaa, että tyttöjoukkue on koossa vasta kolmatta vuotta.

– Tytöissä on tapahtunut huikeaa kasvua. Meillä oli aluksi 10 pelaajan rinki, mistä yksi pelaaja loukkaantui keväällä. Nyt mukana oli tyttöjä myös E-tyttöjen joukkueesta ja kolme tyttöä Humppilan Veikoista. Tytöissä on siis vahvaa nostetta ja yhteistyö HuVen kanssa on tosi tärkeää, Kallionpää kertoo.

Myös Kenttäaho näkee, että tyttöjoukkueiden merkitys Koetukselle on suuri, samoin yhteistyö Humppilan Veikkojen kanssa. Hän pitää seuran kannalta loistavana tilannetta, jossa edustusjoukkue pelaa Ykköspesistä ja kakkosjoukkue Suomensarjaa.

– On seuralle tärkeää, että Ykköspesis toimisi viimeisenä ponnahduslautana Superpesikseen. Valmennamme junioreita niin, että heillä olisi halutessaan valmiudet siirtyä Superiin. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic