Lounais-Häme Loimaa

E-urheilun pelitila avautuu lokakuussa Loimaalla – Hyödyntää langatonta vr-tekniikkaa ensimmäisenä Suomessa

Yrittäjä Jussi Mäkelä: "On vissi ero, ovatko lasit letkulla kiinni tietokoneessa."
Yrittäjä Jussi Mäkelä toivoo, että rakenteilla olevasta eSportParkista kehkeytyy kohtaamispaikka, jonne eri-ikäisten harrastajien on kiva tulla pelaamaan ja viettämään aikaa. Ulkopuolinen yrittäjä perustaa tiloihin kahvilan, josta saa purtavaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Yrittäjä Jussi Mäkelä toivoo, että rakenteilla olevasta eSportParkista kehkeytyy kohtaamispaikka, jonne eri-ikäisten harrastajien on kiva tulla pelaamaan ja viettämään aikaa. Ulkopuolinen yrittäjä perustaa tiloihin kahvilan, josta saa purtavaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Vesikoskitalossa avautuu lokakuussa uudentyyppinen viihdepelaamisen keskus eSportPark.

Yrittäjä Jussi Mäkelä ei ainakaan tiedä, että langattomien vr-lasien free roam -pelitilaa olisi muualla Suomessa.

– On vissi ero, ovatko lasit letkulla kiinni tietokoneessa.

Langattomat vr-lasit päässä pelaaja voi vapaasti liikuskella dinosaurusmaailmassa tai väistellä ketterästi avaruudesta kohti sinkoavia taivaankappaleita. Porukalla virtuaalitodellisuudessa on mahdollista pelata vaikka lipunryöstöä.

– Kun ihmisestä tulee ohjain, pelaaminen muuttuu ihan oikeaksi liikunnaksi.

E-urheilun läpimurrosta on puhuttu pitkään, mutta nyt vihdoin myös langattomilla vr-laseilla pelattavien pelien visuaalinen ulkonäkö ja liikkeenseuranta on Mäkelästä kehittynyt sellaiseksi, että pelikokemus on riittävän aito.

Loimaalla uuden peliteknologian käytössä ollaan niin aallonharjalla, että esimerkiksi pelien lisenssoinnissa on ollut hankaluuksia.

– Tämän pitäisi nyt olla jotakin uutta ihan oikeasti.

Yli 250 neliön tilat vanhassa nahkatehtaassa

Virtuaalimaailmassa seikkailevan pelaajan ei tarvitse pelätä seiniin törmäilyä, sillä eSportParkilla on vanhassa nahkatehtaassa yli 250 neliön tilat. Entistä juhlatilaa on remontoitu kiinteistöyhtiön omistajan johdolla.

Tiloihin tulee myös viiden tietokoneen pelisali, vr-rallisimulaattori ja ulkopuolisen yrittäjän pitämä kahvila.

Tietokoneilla asiakas voi pelata Steam-pelipalvelusta itse ostamiaan tai pelisaliin hankittuja pelejä.

– Tarjontaa on helppo laajentaa, jos kysyntää on.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jussi Mäkelän mukaan pelivalikoimaa on helppo laajentaa kysynnän mukaan. Jo nyt tehdyt investoinnit ovat olleet isoja, mutta ne palvelevat myös emoyritys eMesyksen toimintaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jussi Mäkelän mukaan pelivalikoimaa on helppo laajentaa kysynnän mukaan. Jo nyt tehdyt investoinnit ovat olleet isoja, mutta ne palvelevat myös emoyritys eMesyksen toimintaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kuukausijäsenyyksiä ja minuuttihintaista peliaikaa

Tietokonepelien ja e-urheilun ympärille rakentuvan viihdepuiston konsepti muotoutuu ajan kanssa. Tarkoitus on myydä sekä kuukausijäsenyyksiä että minuuttihintaista peliaikaa satunnaisille kävijöille.

Pelaamaan tullakseen ei tarvitse olla ammattiharrastaja. Mäkelä vinkkaa, että tiloissa voi pitää myös esimerkiksi tyky-päiviä, joihin saa tarjoilut kahvilayrittäjältä.

Koululaisille järjestetään yleistä peliaikaa iltapäiviin ja nuorisolle ja aikuisille iltoihin. Etukäteen varaamalla tilan saa käyttöönsä vaikka yömyöhään.

– Toivon, että tänne muodostuisi vakiojoukkueita. Niin sanottu talon joukkue voisi edustaa kilpailuissa.

Virtuaalitodellisuus hiipii myös yritysten käyttöoppaisiin

Uusi eSportPark on mediatuotantoa ja markkinointia tekevän eMesyksen aputoiminimi. Virtuaalitodellisuutta hyödyntävät esittelyt ja käyttöoppaat yleistyvät yritysmaailmassa, joten vr-tekniikkaan syventyminen palvelee myös emoyritystä.

Mäkelä uskoo, että tarjonta synnyttää kysyntää.

– Vesikoskitalon avointen ovien päivässä kiinnostus oli tosi laajaa. Moni sanoi, että on kiva saada pelaavat porukat pois kotoa, ettei tarvitse kuunnella sitä huutoa. FL

eSportParkin avajaiset Vesikoskitalossa, Juvantie 11, la 2.10. klo 14 alkaen. Myös muutamaa muu talon yritys on mukana esittelemässä toimintaansa.

Mikä e-urheilu?

E-urheilu eli elektroninen urheilu on tietotekniikkaa hyödyntävää kilpaurheilua, jota voi harrastaa joko yksin tai joukkueessa. Kilpapelejä pelataan tietokoneella tai konsoleilla. Yleisimpiä peligenrejä ovat FPS (ensimmäisen persoonan ammuntapelit), MOBA (taisteluareenalla käytävät monipelit) ja RTS (reaaliaikaiset strategiapelit). Maailmalla e-urheilulla voi jo tienata huomattavia palkintopotteja. Suomessa e-urheilua on mahdollista opiskella mm. ammattikorkeakoulussa ja toisella asteella.

Virtuaalitodellisuus on tietokonesimulaatiolla aikaan saatu keinotekoinen todellisuus, joka koetaan vr-laseja käyttäen. Vr-lasit olivat pitkään langallisia, mutta nyt markkinoille on alkanut tulla myös langattomia malleja.

Simulaattori on simulaatioon käytettävä laite. Esimerkiksi rallisimulaattorissa on penkki, ratti ja polkimet, joiden käyttäminen pelaamiseen jäljittelee oikealla ralliautolla ajamista.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic