Lounais-Häme

Earth Hour sammuttaa taas valoja ympäri Suomen

Hämeenlinnassa mm. kauppakeskus Goodman osallistuu Earth Houriin sammuttamalla valot tunniksi lauantaina 30.3. Kuva: Tomi Vesaharju
Hämeenlinnassa mm. kauppakeskus Goodman osallistuu Earth Houriin sammuttamalla valot tunniksi lauantaina 30.3. Kuva: Tomi Vesaharju

WWF:n ilmastotapahtuma Earth Hour valtaa tänään lauantaina kello 20.30 jälleen Suomen.

Valot sammuvat tunniksi tunnetuista maamerkeistä, ja tapahtumia ilmaston puolesta järjestetään useissa kunnissa ja kaupungeissa.

 

Kanta- ja Päijät-Hämeen kunnat ja kaupungit ovat lähteneet innokkaasti mukaan Earth Houriin.

Hämeenlinnassa valot sammuvat esimerkiksi Kauppakeskus Goodmanissa. Riihimäen Eteläinen koulu järjestää perjantaina 29.3. aamunavauksen ja ruokailee luonnonvalossa.

Lahdessa valot sammuvat tunnetuista maamerkeistä, kuten Lahden hyppyrimäestä ja Sibeliustalosta. Lahden monikulttuurikeskuksessa on nähtävissä Vapaan akatemian graafisen linjan opiskelijoiden Earth Hour -julistenäyttely.

 

Earth Hourin tunnetuin teko on sammuttaa turhat valot tunniksi, mikä on symbolinen ele ilmaston puolesta.

Tapahtuman antama valomerkki korostaa kiirettä pikaisille ilmastopäätöksille. Huoli ilmastonmuutoksesta ja luonnon monimuotoisuuden häviämisestä yhdistää miljoonat ihmiset ympäri maailmaa. Viime vuonna Earth Houriin osallistui 188 maata tai maantieteellistä aluetta.

– Päättäjien on nyt kuultava maailmanlaajuinen vaatimus ilmaston ja luonnon puolustamiseksi. Heillä on oltava selkärankaa tehdä pikaiset ja riittävät päätökset ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi, sanoo WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder tiedotteessa.

 

Suomessa Earth Hour kiinnittää erityisesti huomiota ruuan ilmastovaikutuksiin.

Monet koulut ja ravintolat tarjoavat ilmastoystävällisiä aterioita Earth Hour -viikolla ja -lauantaina. Esimerkiksi Asikkalassa Vääksyn Yhteiskoulussa oppilaat kilpailevat kynttiläillallismenun voitosta. Voittajamenu julkaistaan paikallislehdessä.

– On ilahduttavaa, kuinka monet kunnat, koulut, ravintolat ja muut toimijat osallistuvat jälleen Earth Houriin ilmaston puolesta. Oma tapahtuma kannattaakin lisätä Earth Hourin tapahtumakartalle ilmaiseksi, jotta ihmiset löytävät kotikuntansa tai -kaupunkinsa tapahtumat helposti, sanoo WWF:n viestintäasiantuntija Minttu-Maaria Partanen. HÄSA

 

Katso tapahtumat

www.earthhour.fi/tapahtumat/

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti