Lounais-Häme Forssa

EBT venytti Alun tappioputken viiden pelin mittaiseksi

Liigan kakkonen haki Feeniksistä 18 pisteen voiton.
Mia Loydin 29 pistettä eivät riittäneet nostamaan Alkua voittoon.

Naisten Korisliigassa kakkosena oleva Espoo Basket Team venytti Alun tappioputken viiden pelin mittaiseksi haettuaan Feeniksistä voiton pistein 93-75 (49-35).

Alku voitti syksyn seitsemästä ensimmäisestä pelistään viisi, mutta nyt se on pelannut runsaan kuukauden ilman voittoja. Tappioiden myötä Alku on valunut sarjataulukossa puolivälin alapuolelle.

Alku aloitti räväkästi 13-6 nykäisyllä. Sen vauhdittamana kotijohto kesti toisen neljänneksen puoliväliin asti. Alun ote lipesi 32-28 johtonumeroissa, kun EBT repäisi 15-0 pätkän ja voitti ennen taukoa viisiminuuttisen 21-3.

Tuo kiri osoittautui ratkaisevaksi, sillä Alku ei päässyt toisella puoliskolla enää kahdeksaa pistettä lähemmäs. Loppu meni pelailuksi, kun EBT pääsi viimeiselle kympille 18 pisteen johdossa.

Kahdeksan pelaajan rotaatiolla pelanneen Alun korinteko jäi taas liiaksi amerikkalaiskaksikon varaan. Mia Loyd ja Emily Kinneston tekivät Alun 75 pisteestä 51, kun Loyd keräsi 29 ja Kinneston 22 pistettä.

– Puolustuspelimme herpaantui toisella neljänneksellä. Olimme siihen asti hyvin pelissä, mutta sitten EBT alkoi pistää heittojaan sisään ja annoimme heille myös helppoja koreja, totesi Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

EBT:n voi nimetä naisten Korisliigan syyskauden yllättäjäksi. Joukkueesta löytyi ratkaisijoita sekä kolmoskaaren takaa että lähempänä koria. Viisi pelaajaa ylsi nyt kaksinumeroisiin pisteisiin. Heistä Delaney Hodgins heitti 26 pistettä ja Lotta Aaltonen 13.

– Pelin tempo oli nyt meillä parasta tällä kaudella. Leveä rotaatio on erinomainen voimavara hyvän työmoraalin kera. Miinukseksi jäi vain se, ettemme saaneet Mia Loydia kiinni, totesi EBT:n valmentaja Niko Hellman. FL

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic