Lounais-Häme

Ecotekola haluaa puupuolelle lisää tilaa - tavoitteena saada ihmisiä pois sakkolistalta

Työttömille somerolaisille työtoimintaa järjestävä Ecotekola kaipaa lisää tilaa. Vastaavan ohjaajan Mauri Vikmanin mukaan neliöt loppuvat nykyisellään kesken, eikä puupuolella pystytä työstämään kuin yhtä projektia kerrallaan.

-Työn alle pitäisi ehdottomasti saada useampi projekti yhtä aikaa, Vikman sanoo.

Perusturvalautakunta käsitteli Ecotekolan työryhmän anomusta eilisessä kokouksessaan. Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että puupuolelle vuokrataan lisää tilaa ensi vuoden alusta lähtien. Lisämäärärahaa vuokraan ja sähköön tarvitaan noin 30 000 euroa ensi vuodelle.

Uutena hankintana tarvitaan siirrettävä purunpoistoimuri. Muilta osin käytetään puupuolen olemassa olevaa kalustoa.

 

Vikmanin mukaan lisätila aiheuttaa toki kustannuksia, mutta sillä on talouteen myös positiivinen vaikutus. Ecotekolan työryhmän mukaan voidaan olettaa, että lisätila lisäisi kuntouttavassa työtoiminnassa olevien asiakkaiden määrää vähintään kuudella asiakkaalla.

Tämä vaikuttaisi kaupungin talouteen positiivisesti, sillä nämä asiakkaat poistuisivat kaupungin ”sakkolistalta”. Kunnat maksavat puolet pitkäaikaistyöttömiensä työmarkkinatuesta 300 päivän jälkeen.

-Lisäksi tuotteita saadaan tehtyä ja myytyä nykyistä enemmän, eli myyntitulotkin kasvavat. Kaikkein tärkeintä on tietysti inhimillinen hyöty, mikä saadaan siitä, että ihminen pääsee työtoimintaa mukaan, Vikman lisää.

 

Ecotekolan puupuolella valmistetaan myyntiin muun muassa pihavarastoja, roskakatoksia, kukkalaatikoita ja postilaatikkotelineitä. Parhaillaan on työn alla useampi bussipysäkki Someron kaupungille.

-Asiakkaat voivat tuoda myös esimerkiksi vanhoja huonekalujaan meille kunnostettavaksi, Vikman vinkkaa.

Ecotekolasta on mahdollista hankkia myös muun muassa apua muuttoon tai pihatöihin.

Vikmanin mukaan Ecotekolassa käy tällä hetkellä päivittäin noin nelisenkymmentä ihmistä.

-Ulkopuolisissa paikoissa on lisää väkeä kuntouttavassa työtoiminnassa, Vikman huomauttaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti