Lounais-Häme Tammela

Eduskunnan oikeusasiamies tyytyy Tammelan ratkaisuun korjata äänestyspaikat esteettömiksi

Kunta korjaa äänestyspaikat esteettömiksi.
Äänestyspaikkojen esteettömyydessä on Tammelassa parantamisen varaa.

Tammelan Teuron koulun äänestyspaikka jäi kiinni puutteista, kun eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian virkamiehet tekivät yllätystarkastuksia europarlamenttivaalien äänestyspaikoissa toukokuussa 2019. Eduskunnan oikeusasiamiehen mukaan asia ei johda muihin toimenpiteisiin, kun Tammelan kunta on päättänyt korjaavista toimenpiteistä.

Seuraaviin vaaleihin mennessä kolmelle kyläkoululle hankitaan esteettömät standardin mukaiset äänestyskopit pyörätuolia käyttäville. Kouluille rakennetaan tarvittavat luiskat tai vaihtoehtoisesti selvitetään mahdollisuudet soveliaampien äänestyshuoneistojen käyttämiseksi. Sisääntulon läheisyyteen merkitään inva-pysäköintipaikat ja selvitetään inva-WC:n käyttömahdollisuudet. Äänestyspaikoille on lisäksi luvassa riittävän valaistuksen lisäksi suurennuslaseja ja muita tarvittavia apuvälineitä.

Kunnanhallitus merkitsi eduskunnan oikeusasiamiehen päätöksen tiedokseen ja saattaa sen edelleen tiedoksi keskusvaalilautakunnalle sekä vanhus- ja vammaisneuvostolle. FL

Lue myös: Somero korjaa äänestyspaikkojen esteettömyyden – Kaikki kunnossa viimeistään kuntavaaleissa 2021 (FL 2.9.2019)

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic