Lounais-Häme Loimaa

Eduskunnasta pudonnut Olavi Ala-Nissilä: "Loimaan, Someron ja Forssan kolmiolle vaalitulos ei lupaa hyvää"

Loimaalainen konkaripoliitikko Olavi Ala-Nissilä (kesk.) jättää eduskunnan tappion jälkeen. Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen
Loimaalainen konkaripoliitikko Olavi Ala-Nissilä (kesk.) jättää eduskunnan tappion jälkeen. Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen

Loimaalaisen Olavi Ala-Nissilän vuodet varsinaissuomalaisten kansanedustajana katkesivat näihin vaaleihin. Keskustan konkaripoliitikko on tietysti pettynyt, mutta tunnistaa politiikan ailahtelevat tuulet.

– Vuoden 2015 vaaleissa keskusta sai taakseen myötätuulen ja saavutti Varsinais-Suomessa kolmannen paikan ja nyt menetti sen hallitusvastuun vastatuulessa perussuomalaisille, hän toteaa Forssan Lehdelle.

Äänisaalis jäi vaatimattomaksi. Ala-Nissilä keräsi 2787 ääntä, kun läpimennyt sauvolainen kansanedustaja Esko Kiviranta keräsi vaalikentiltä 3 815 ääntä.

Olavi Ala-Nissilä on pettynyt Loimaan, Someron ja Forssan muodostaman kolmion yhteiseen tulokseen. Yksi kansanedustaja eli kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen koko kolmen seutukaupungin alueelta on vähän.

– Näiden vaalien tulos ei tiedä hyvää seutukaupungeille Suomessa. Varsinais-Suomestakin eduskuntaan valitut ovat yhtä lukuun ottamatta ykköstien varrelta. Keskittymiskehitys jatkuu, Ala-Nissilä ennustaa.

Toimettomaksi Ala-Nissilä ei jää.

– Minulla on nyt viisi kautta on takana. Äänet eivät nyt riittäneet, mutta toisaalta nyt aikaa jää muuhun, hän toteaa Forssan Lehdelle.

Hän aikoo kirjoittaa tietokirjaa ja löytää aikaa golfinpeluulle. Myös maakunnassa vaikuttaminen kiinnostaa, jos kysyntää on.

 

Hän toimi viimeiseksi jääneellä kaudellaan eduskunnan suuren valiokunnan jäsenenä sekä valtiovarainvaliokunnan verojaoston jäsenenä. Hän oli viime kaudella myös tarkastusvaliokunnan varapuheenjohtaja sekä liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen.

Hän oli kuusi vuotta Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsen ja toimi sen suurimman jaoston puheenjohtajana.

Hän on toiminut Varsinais-Suomessa maakuntavaltuustossa ja muissa luottamustehtävissä 1990-luvun alusta asti. Loimaalaisessa kunnallispolitiikassa hän on ollut mukana 1980-luvulta alkaen. FL

 

Juttua on korjattu klo 12.46. Ala-Nissilä aikoo löytää jatkossa aikaa golfinpeluulle, ei kortinpeluulle.

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic