Lounais-Häme

Eduskunta äänestää hallituksen tiedonannosta ja luottamuksesta

Helsinki
17.10.2018, 03:11

Kotimaa

Eduskunta äänestää tänään hallituksen työllisyyspolitiikkaa koskevasta tiedonannosta ja hallituksen luottamuksesta.
Eduskunta keskusteli tiedonannosta eilen iltamyöhään asti. SDP esitti tiedonantokeskustelussa hallitukselle epäluottamuslausetta. Perussuomalaiset, vihreät ja vasemmistoliitto ilmoittivat keskustelussa äänestävänsä SDP:n rinnalla hallitukselle epäluottamusta.
Mainitut oppositiopuolueet kritisoivat eilisessä tiedonantokeskustelussa hallituksen hanketta irtisanomisen helpottamiseksi alle kymmenen työntekijän yrityksissä.
SDP:n Eero Heinäluoman mukaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus on irtisanomislakihankkeellaan kylvänyt työmarkkinoille riidan siemenen, josta on kasvamassa uhka sekä palkansaajien oikeuksille että vakaalle talouden toimintaympäristölle.
– Sipilän hallitus on nyt pahasti väärillä raiteilla. Kun hallituksen pitäisi koota kansakuntaa ja edistää yhteistyötä, tämä hallitus jakaa kansakuntaa ja synnyttää vastakohtaisuuksia, Heinäluoma sanoi.
Hallitus perusteli tulevaa lakiesitystään työllisyysasteen nostamisella. Sipilä painotti hallituksen tiedonantoa esitellessään, että suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan tulevien vuosien haasteet edellyttävät vähintään 75 prosentin työllisyysastetta nykyisen vajaan 72 prosentin sijaan.
Opposition riveistä puolestaan muistutettiin siitä, että ekonomistit ovat arvioineet irtisanomislain työllisyysvaikutukset olemattomiksi tai parhaimmillaankin vain hyvin vaatimattomiksi.
Hallituksen hanke irtisanomissuojan keventämiseksi pienissä yrityksissä on suututtanut ammattiliitot, jotka ovat panneet toimeen poliittisia työtaistelutoimia, kuten esimerkiksi ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic