Lounais-Häme

Eduskunta keskustelee työllisyyspolitiikasta ja irtisanomislaista - luottamusäänestys huomenna

Helsinki
16.10.2018, 01:34

Kotimaa

Eduskunnassa keskustellaan tänään hallituksen työllisyyspolitiikasta ja kiistellystä irtisanomislaista.
Lakihanke on raivostuttanut ay-liikkeen ja kirvoittanut vastatoimia. Hallitus kertoi viime viikolla antavansa asiasta tiedonannon, joka johtaa hallituksen luottamuksen mittaamiseen.
Hallitus sanoo tiedonannossaan, että erityisesti pienissä yrityksissä työsuhdeturvaa koskevien säännösten on katsottu nostaneen työllistämiskynnystä ja että tämän vuoksi hallitus on tuomassa eduskuntaan esityksen irtisanomissuojan keventämisestä alle kymmenen työntekijän yrityksissä.
– Edellä esitetyn pohjalta hallitus jatkaa pienten yritysten työllistämiskynnyksen madaltamista koskevan hallituksen esityksen valmistelua, jos eduskunta antaa luottamuksen hallitukselle tässä asiassa, kuuluu tiedonannon viimeinen lause.
Jos hallitus poikkeuksellisesti ei saisi luottamusta, se joutuisi eroamaan.
Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) kertoi Twitterissä toimineensa pääministerin sijaisena, kun hallitus eilen päätti tiedonannosta.
– Nyt eduskunta saa päättää, tukeeko se hallituksen tuloksellista työllisyyslinjaa ja helpotetaanko myös mikroyritysten mahdollisuuksia tarjota työpaikkoja, Tiilikainen tviittasi.
Tiedonannossa painotetaan, että myös jatkossa irtisanomisen perusteena tulisi olla asiallinen ja painava syy.
Palkansaajajärjestöt ovat jo antaneet ymmärtää, että vastatoimia ei peruta, vaikka lakihanke saisi eduskunnan tuen, sillä itse lakiesitystä ei ole vielä annettu eduskunnalle.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic