Lounais-Häme

Eduskuntavaalit 2019: Kuparinen haluaa palauttaa hyvinvointivaltion

Forssalaisehdokas laittaisi rajat kiinni kiintiöpakolaisilta mutta ei erikoisosaajilta.
Kun omat voimat eivät riitä, eikä ole läheisiä, täytyy yhteiskunnankin ojentaa auttava käsi, sanoo eduskuntavaaleissa ehdolla oleva Pia Kuparinen (ps.). Kuva: Lassi Puhtimäki
Kun omat voimat eivät riitä, eikä ole läheisiä, täytyy yhteiskunnankin ojentaa auttava käsi, sanoo eduskuntavaaleissa ehdolla oleva Pia Kuparinen (ps.). Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan seudun Perussuomalaisten puheenjohtaja Pia Kuparinen lupautui puolueensa ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin jo viime vuoden toukokuussa. Kuparisen ehdokkuuden puolueen piirijärjestö julkisti ensimmäisten joukossa.

Kuparinen kertoo ajavansa politiikassa asioita, jotka edistävät suomalaisen hyvinvointia, suomalaista työtä ja yrittämistä.

Hänen mielestään ikävät uutiset vanhusten palvelutalojen ongelmista ympäri maata, väkivalta ja monen tuntema turvattomuus kielivät siitä, että Suomi ei ole enää hyvinvointivaltio. Forssalaisen mielestä tulevan hallituskauden tärkeimpiä tavoitteita pitää olla hyvinvointivaltion palauttaminen. Samalla hänen mukaansa on varmistettava, että hyvinvointi turvataan ensisijaisesti oman maan kansalaisille.

– Suomalainen hyvinvointi on menneiden sukupolvien suurella työllä aikaan saama eikä se ole mikään universaali ihmisoikeus, Kuparinen painottaa

Yksi keino tämän varmistamiseksi on Kuparisen mukaan haittamaahanmuuton estäminen. Hän sanoo, että nykyisillä maahanmuuttokäytännöillä on mahdotonta varmistaa, ettei järjestelmää käytetä väärin.

– Tuontirikollisuus, terrorismin uhka ja naisten ja lasten ahdistelu pitää saada loppumaan. Maahanmuuttopolitiikassa on otettava kovat keinot käyttöön, Kuparinen vaatii.

Kovilla keinoilla hän tarkoittaa nykyistä tiukempaa rajavalvontaa. Myös pakolaiskiintiöiden poistaminen ja humanitäärisen maahanmuuton lopettaminen ovat Kuparisen mukaan hänen Perussuomalaisten tavoitelistalla.

– Kukaan ei tiedä tarkalleen, mitkä haittamaahanmuuton todelliset kustannukset ovat. Välilliset kulut mukaan lukien se on todella kallista.

Perusturvan säilyttäminen ja kehittäminen kuitenkin maksaa. Kustannukset voidaan Kuparisen mukaan ainakin osittain toteuttaa lopettamalla niin sanottu haittamaahanmuutto. Rahat pitää suunnata kotimaan vähäosaisten hyväksi.

– Tämä tapahtuisi ensisijaisesti tulonsiirroilla, Kuparinen kaavailee.

Vaikka Perussuomalaiset ottaa vaaliohjelmassaan aiempaa jyrkemmän kannan maahanmuuttoon, Kuparisen mukaan kaikki maahanmuutto ei ole haitaksi. Hän suosisi puolueensa tavoin työperäistä maahanmuuttoa ulkomaalaisten erityisasiantuntijoiden työllistämiseksi Suomessa.

– Suomalaisia asiantuntijoita lähtee töihin ulkomaille, joten on luontevaa, että heidän tilalleen palkataan osaajia myös ulkomailta. Tarveharkinnasta ei kuitenkaan pidä luopua. Tällä varmistetaan nykyisten työehtojen säilyminen ja suomalaisten työllistyminen työmarkkinoilla.

Kuparinen on ensikertalainen eduskuntavaaleissa ja paikallispolitiikassakin melko tuore kasvo. Lastensa ollessa pieniä hän halusi keskittyä perheeseen. Poikien varttuessa nuoriksi miehiksi, hän katsoi olevansa valmis lähtemään mukaan politiikkaan. Perussuomalaisten arvot osuivat yksiin hänen omiensa kanssa, joten hän liittyi puolueeseen.

Perussuomalaisten paikallisjärjestön puheenjohtajana Kuparinen on toiminut vuoden 2018 alusta. Hänen mukaansa toiminta niin paikallisella kuin piirin ja valtakunnankin tasolla on puolueessa hyvin verkostoitunutta ja yhteisöllisyys on vahva.

Itse hän kertoo harrastavansa pihatöitä ja koiria. Kuparinen käy mielellään koiranäyttelyissä, vaikka omat kaksi chihuahuaa ovatkin lähinnä seurakoiria.

Kuparisen vaalivankkurit kiitävät pitkin maakuntaa tiiviisti aina vaali-iltaan saakka ja kiirettä riittää.

– Tänä aikana olen pitänyt yhden vapaapäivän. Kaiken keskellä pitää muistaa pyhittää aikaa myös perheelle, Kuparinen sanoo. FL

Pia Kuparinen

Puolue: Perussuomalaiset

Ammatti/Koulutus: Teurastamotyöntekijä, ravintolakokki, kampaaja

Perhesuhteet: Naimisissa, kaksi lasta ja kaksi chihuahuaa

Harrastukset: Puutarhatyöt, askartelu

Tärkeimmät luottamustoimet: Kaupunginvaltuutettu, Forssan seudun PS puheenjohtaja, perusnaisten hallituksen jäsen

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti