Lounais-Häme Jokioinen

Eduskuntavaalit 2019: "Tällä meiningillä ei ole kohta kuin rahaa jäljellä", sanoo Oskari Kekkonen – Piraattipuolueen ehdokas kantaa huolta ympäristöstä ja laillistaisi kannabiksen viihdekäytön

Kansanedustajaehdokas Oskari Kekkonen kantaa syvää huolta ympäristöstä ja olisi valmis laillistamaan kannabiksen viihdekäytön.
Oskari Kekkonen viihtyy puutöiden ja hirrenveiston parissa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Oskari Kekkonen viihtyy puutöiden ja hirrenveiston parissa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioislaistunut Oskari Kekkonen tunnustautuu henkeen ja vereen ympäristöihmiseksi. Hän kantaa huolta etenkin ympäristön monimuotoisuuden vähenemisestä.

– Ympäristöasiat ovat retuperällä. Joka yhdeksäs eliölaji Suomessa on uhanalainen, erityisesti metsäluonto on kärsinyt, siksi 10 prosenttia Suomen metsistä tulisikin suojella välittömästi, myös Etelä-Suomessa. Jos luonnon monimuotoisuus kerran menetetään, ei sitä voida tuosta vain taikoa takaisin.

Piraattipuolueeseen hän liittyi jäseneksi viime vuonna pohdittuaan pitkään poliittiseen vaikuttamiseen lähtemistä. Vanhoista puolueista ei löytynyt hänelle käypää vaihtoehtoa.

– Pitää saada kokonaan uutta näkemystä. Vanhoilla puolueilla on vanhat temput ja ne on nähty, pitää uudistua. Piraattipuolueella ei ole sidonnaisuuksia kuten vanhoilla puolueilla.

Hän pyrkii nyt eduskuntaan päästäkseen vaikuttamaan päätöksentekoon reilumman, oikeudenmukaisemman ja paremman Suomen eteen jokaiselle, myös luonnolle.

Vetkutteluun ei ole hänestä enää aikaa.

– On sellainen meininki, ettei kohta ole kuin rahaa jäljellä, mutta rahaa ei voi syödä.

Yhden seutukunnan sijaan Kekkonen painottaisi koko Suomen kehitystä ja etua. Tärkein Forssaan ja koko Suomeen vaikuttava kehityshanke olisi hänen mielestään Helsinki – Pori -rata, jonka ehdoton etu on ympäristöystävällisyys. Ilmasto ja tulevat sukupolvet kiittäisivät.

Suomessa tarvitaan hänen mukaansa lisää työtä, verotuloja ja myös säästöjä. Kekkonen lisäisi lääkekannabiksen käyttöä ja olisi valmis laillistamaan kannabiksen viihdekäytön.

– Aineita täällä kuitenkin liikkuu. Ennemmin olisi järkevää laillistaa se ja kerätä siitä verotulot. Se olisi huomattavasti järkevämpää ja olisi kontrolloitu myynti. Nythän diilerit myyvät kenelle tahansa aineita. Kaikki tapahtuu pimeästi. Jos myyntipisteitä olisi Alkon tai apteekkien yhteydessä, se olisi valvottua.

Kymmenkunta vuotta sitten Oskari Kekkonen tuli Forssaan Hämeen ammattikorkeakouluun opiskelemaan kestävää kehitystä. Valmistumisen sijaan aika on mennyt erilaisissa töissä. Jokioisilla hän muutti 2014. Parhaillaan hän on lomautettuna tuotanto- ja varastotöistä.

Rahan sijaan hän laittaa painoa perheelle, ystäville ja koko maailman tulevaisuudelle.

Kekkosen vaivana on selkärankareuma, jota hän on pitänyt kunnossa mm. hirrenveistolla. Häntä huolettaa lasten vähentynyt liikkuminen.

– Mielestäni yksi helppo ja edullinen keino lisätä jokaisen lapsen ja nuoren liikkumista olisi vaikuttaa koulujen arkeen, siksi esimerkiksi pulpeteissa istumisesta tulisi luopua ja siirtyä työskentelemään pääasiassa seisten. Myös niska ynnä muut vaivat vähenisivät ja ryhti paranisi; tämä tulisi huomioida myös työpaikoilla.

Oskari Kekkonen ei jouda kiertämään vaalipiiriä, koska perheeseen on tulossa toinen lapsi aivan vaalien alla. Eduskunnan ulkopuolisilla pienpuolueilla ei ole myöskään juuri varaa tukea kampanjointia. Kekkonen kustantaa tällä tietoa itse koko vaalibudjettinsa, joka noussee noin sataan euroon.

– Toivon yhteydenottoja ja kontakteja, jotta tulisin tietoiseksi kaikista kansalaisten kokemista ongelmista, hän huomauttaa. FL

Kirjoitus päätti Forssan Lehden vaalisarjan, joka esitteli Forssan seudun eduskuntavaaliehdokkaat.

Oskari Kekkonen

Puolue: Piraattipuolue

Ammatti/työ ja koulutus: varasto- ja tuotantotyö, yo

Perhesuhteet: avoliitto, 3,5-vuotias lapsi ja toinen syntymäisillään

Harrastukset: mehiläistarhaus, luonnon tarkkailu, perhokalastus, hirrenveisto, puutyöt

Tärkeimmät luottamustoimet: opiskeluaikana mm. vpj. ja sihteeri FAMKOssa

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti