Lounais-Häme Tammela

Eerikkilä ja Salibandyliitto jatkavat samassa veneessä: uusi halli nostaa olosuhteet uudelle tasolle

2,5 miljoonaa euroa maksavan hallin tarkoitus valmistua heinäkuussa.
Eerikkilä ja Salibandyliitto jatkavat yhteistyötä. Puitteistakin saadaan entistä paremmat, kun uusi halli valmistuu ensi kesänä.

Eerikkilän urheiluopisto ja Suomen Salibandyliitto ovat jatkaneet yhteistyösopimustaan. Kumppanuutta jatkuu ainakin vuoteen 2028 asti. Eerikkilään nousee myös ensi kesänä valmistuva salibandyhalli.

Salibandyliitto ja Eerikkilä ovat tehneet yhteistyötä jo toistakymmentä vuotta. Salibandyn valtakunnallinen valmennuskeskus Floorball Academy (FBA) on toiminut Eerikkilässä vuodesta 2015. Salibandyliiton ja Eerikkilän välillä on syventynyt vuosi vuodelta, ja Salibandyliitto on keskittänyt valtakunnallisen valmennus-, koulutus- ja pelaajakehitystoimintansa Eerikkilään. 2017 Eerikkilän FBA-toiminta integroitiin osaksi Salibandyliiton pelaajakehitys- ja maajoukkuetoimintaa.

 

Tiivistyneen yhteistyön ja jatkosopimuksen konkreettinen esimerkki on Eerikkilään rakennettava uusi salibandyhalli, joka valmistuu kesäksi 2019. Uuteen halliin rakennetaan kaksi täysimittaista salibandykenttää, oheisharjoittelutilaa sekä pesu- ja pukuhuonetilat. Halli liitetään yhdyskäytävällä nykyiseen jalkapallohalliin.

– Yhteistyömme on tiivistynyt ja syventynyt vuosi vuodelta ja toiminta on kasvanut. Molemmat osapuolet ovat halunneet pitkäjänteistä toimintaa, joten on loogista jatkaa kumppanuutta vuoteen 2028. Haluamme tukea kaikilla toimillamme Salibandyliiton vision, strategian, ja tavoitteiden toteutumista sekä olla suomalaisen salibandykehityksen henkinen koti, Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen sanoo tiedotteessa.

Jakosen mukaan rakentaminen pyritään aloittamaan vielä ennen vuoden vaihdetta. Valmista pitäisi olla ensi heinäkuussa. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 2,5 miljoonaa euroa.

– Salibandyn pelaajakehitysjärjestelmä on kehittynyt viime vuosina merkittävästi ja tältä pohjalta haluamme edelleen jatkaa voimakasta kehitystyötä ollaksemme maailman paras salibandymaa, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampinen kertoo ja jatkaa:

– Yhteistyö Eerikkilän kanssa on toiminut erinomaisesti ja olemme vakuuttuneita, että salibandy saavuttaa yhteistyöllämme merkittäviä tuloksia. Nyt saamme Eerikkilään uuden salibandyhallin myötä lajillemme myös erinomaiset olosuhteet.

 

Uuden hallin rakentaa Lehto Group Oyj.

– Meille oli tärkeää löytää toimija, joka rakentaa avaimet käteen -periaatteella. Lehto Group valikoitui rakentajaksi, koska yhtiöllä on konseptuaalista osaamista sekä vahvaa näyttöä aikaisemmista projekteista. Myös kustannustehokkuus näkyy kaikessa tekemisessä, sanoo Jakonen.

Eerikkilän salibandyhalli rakennetaan Lehdon talousohjatun rakentamisen periaattein, mikä tarkoittaa suunnittelun ja toteutuksen tiivistä kokonaisuutta. Lehdon omasta elementtituotannosta on suunniteltu mukaan muun muassa Humppilan tehtaalla valmistettavat suurkattoelementit. Lehto on rakentanut viime aikoina vastaavan tyyppisiä kohteita muun muassa Kempeleeseen ja Tuusulaan.

Tarkempaa tietoa rakentamisesta: Eerikkilän uuden hallin rakentaa Lehto Group

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic