Lounais-Häme Tammela

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort täyttää 70 vuotta – Uusi salibandyhalli otettiin käyttöön kolme viikkoa sitten

Kolme viikkoa sitten otettiin käyttöön noin 2,5 miljoonaa euroa maksanut uusi salibandyhalli, ja lisäksi valmistumassa on aurinkovoimala.
Eerikkilä tarjosi valmennuspaikan urheilijoille. Kuva on Urheilumuseon arkistosta. Kuva: Urheiluarkisto
Eerikkilä tarjosi valmennuspaikan urheilijoille. Kuva on Urheilumuseon arkistosta.

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort juhlii 70-vuotisen taipaleen täyttymistä. Eerikkilä täyttää 70 vuotta 25. syyskuuta, ja varsinainen 70-vuotisgaala järjestetään Eerikkilässä perjantaina. Gaalassa julkistetaan myös Urheilumuseon Jouni Lavikaisen kirjoittama Eerikkilä-historiikki: Unelma, josta tuli totta.

Eerikkilän toimitusjohtajan Petri Jakosen mukaan nyt 70-vuotias Eerikkilä juhlii huippukunnossa. Olosuhteet urheilemiseen ja vapaa-ajan viettoon ovat paremmat ja monipuolisemmat kuin koskaan.

– Eerikkilä on toteuttanut tehtäväänsä vuodesta 1949 tähän päivään ja kasvanut ihmisen kokonaisvaltaisen kehittymisen keskukseksi, Jakonen sanoo.

Eerikkilän urheiluopistolla toimii jalkapallon ja salibandyn valtakunnalliset valmennuskeskukset. Urheiluopistolla on tehty viime vuosina isoja investointeja. Kolme viikkoa sitten otettiin käyttöön noin 2,5 miljoonaa euroa maksanut uusi salibandyhalli, ja lisäksi valmistumassa on aurinkovoimala. Heinäkuussa valmistui vajaat 2 miljoonaa euroa maksanut Eerikkilän ensimmäisen rakennuksen, Hirsihovin, peruskorjaus. Vuoden 2018 kesällä valmistui ravintolarakennuksen peruskorjaus, joka oli myös noin 2,5 miljoonan euron hanke.

Eerikkilä on toiminut jo 70 vuotta. Kuva: Christoffer Enckelman
Eerikkilä on toiminut jo 70 vuotta. Kuva: Christoffer Enckelman

Historia Erik von Frenckellin unelmasta

Eerikkilän historia alkaa Suomen Palloliiton puheenjohtajana toimineen Erik von Frenckellin unelmasta, jonka mukaisesti hän halusi suomalaisille jalkapalloilijoille harjoituskeskuksen, mikä mahdollistaisi ympärivuotisen harjoittelun ja lajin kansainvälisessä kehityksessä mukana pysymisen.

– Frenckell visioi: ”jalkapalloilijoilla tulisi olla oma ”koti”, paikka, missä sekä nuorukaiset että varttuneemmat rauhassa voisivat valmentautua ja vaikkapa käyttää joitakin päiviä lepoon luonnon rauhassa etäällä kaikesta maailman melusta”, Jakonen kertoo.

Eerikkilä vastaa edelleen samaan huutoon kuin se alun perin perustettiin

Eerikkilän Urheiluopisto perustettiin Frenckellin omistamalle maalle, jonka hän myi opiston käyttöön ”pilkkahinnalla”. Eerikkilä vihittiin käyttöön syyskuun 25. päivänä vuonna 1949.

– Aluksi Eerikkilä oli yhtä kuin majoitusrakennus Hirsihovi ja muhkurainen sorakenttä. Nyt, 70 vuotta myöhemmin, Eerikkilä vastaa edelleen samaan huutoon kuin se alun perin perustettiin: se haluaa yhdessä lajiliittokumppaneidensa kanssa mahdollistaa jalkapallon – ja nykyään myös salibandyn – kehityksen Suomessa, Jakonen sanoo.

Aluksi Eerikkilä oli yhtä kuin majoitusrakennus Hirsihovi ja muhkurainen sorakenttä. Kuva on Urheilumuseon arkistosta. Kuva: Urheiluarkisto
Aluksi Eerikkilä oli yhtä kuin majoitusrakennus Hirsihovi ja muhkurainen sorakenttä. Kuva on Urheilumuseon arkistosta.

Jakosen mukaan Eerikkilä on seurannut Erik von Frenckellin visiota 70 vuoden ajan.

– Vaikka olosuhteet ja ajat muuttuvat, tekemisen ydin ja tarkoitus on edelleen sama. Eerikkilä on lajiensa ja asiakkaidensa palvelija. Uskomme, että Frenckell olisi tyytyväinen ja ylpeä siitä matkasta, jonka Eerikkilä on kulkenut, Jakonen toteaa. FL

Lue myös: Eerikkilän urheiluopistolle suunnitellaan uutta salibandyhallia

Aiheesta lisää: Eerikkilän salibandyhallille heltisi lupa Tammelassa, kerrosalaa 2700 neliötä

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic